hadzi_88 Napisano 17 Wrzesień 2016 Autor Share Napisano 17 Wrzesień 2016 Witam Posiadam rubelka jak w temacie. Wszytko wydaje sie byc z nim ok prucz wagi. Mianowicie warzy 18.47g. Moje pytanie brzmi czy jest mozliwe by stracil 1.5g od obtarc i rys? Z gory dziekuje i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krystiano Napisano 18 Wrzesień 2016 Share Napisano 18 Wrzesień 2016 Musiał by być bardzo z katowany żeby stracił aż tyle albo to fals sprawdz go magnesem dużo falsów przyciaga magnes takie stopy są lżejsze od srebra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqr Napisano 18 Wrzesień 2016 Share Napisano 18 Wrzesień 2016 Oczywiście, że mógł stracić 1,5 g . Wszystko zależne jest od tego w jakim stanie jest moneta. Ja mam rubla, który ma większy ubytek wagi a na bank nie jest to fals. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hadzi_88 Napisano 19 Wrzesień 2016 Autor Share Napisano 19 Wrzesień 2016 Awers Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hadzi_88 Napisano 19 Wrzesień 2016 Autor Share Napisano 19 Wrzesień 2016 Rewers Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hadzi_88 Napisano 19 Wrzesień 2016 Autor Share Napisano 19 Wrzesień 2016 Grubość monety 3mm, szerokosc 36.65 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.