Hermanos Napisano 4 Wrzesień 2016 Autor Share Napisano 4 Wrzesień 2016 Witam,bardzo proszę o wydatowanie guziczka ze zdjęcia. Kształtem przypomina XVII/XVIII wieczne guzy kontuszowe, choć nie posiada jakichkolwiek zdobień. Przypuszczam jednak, że okres będzie ten sam, tylko zamożność właściciela nieco mniejsza ;)Herman Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hermanos Napisano 4 Wrzesień 2016 Autor Share Napisano 4 Wrzesień 2016 Długość 29mm, średnica zakończenia 12mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 4 Wrzesień 2016 Share Napisano 4 Wrzesień 2016 Jeżeli jest czysty (nie ma śladów rytu na płaskiej powierzchni) to półfabrykat pieczęci lakowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hermanos Napisano 4 Wrzesień 2016 Autor Share Napisano 4 Wrzesień 2016 Brałem to pod uwagę, ale raz, że średnica jest mniejsza niż wszystkich pieczęci jakie mi się trafiały, a dwa - powierzchnia czołowa jest wyraźnie wypukła. Rozważam jeszcze inną możliwość - że jest to serce jakiegoś dzwonka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 4 Wrzesień 2016 Share Napisano 4 Wrzesień 2016 Faktycznie troszkę za małe. Myślę, że pomysł z dzwonkiem najpewniejszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soldau Napisano 8 Wrzesień 2016 Share Napisano 8 Wrzesień 2016 Kiedyś znalazłem takie dwie sztuki jakiś metr od siebie .Nie wiem od czego to jest ale te serce dzwonka taż jakoś mi nie pasuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.