Pader Napisano 31 Lipiec 2016 Autor Share Napisano 31 Lipiec 2016 Witam, mam odznakę z tombaku srebrzen już na niej nie ma, są resztki emali. Jak ja wyczyścić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 31 Lipiec 2016 Share Napisano 31 Lipiec 2016 Wrzuć foto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pader Napisano 31 Lipiec 2016 Autor Share Napisano 31 Lipiec 2016 http://myvimu.com/exhibit/54726837-odznaka-obroncom-kresow-wschodnich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 31 Lipiec 2016 Share Napisano 31 Lipiec 2016 Mocno wyżarta,czyszczenie tu już wiele nie zmieni.Ja bym to osobiście wyszczotkował drobną szczotą mosiężną z WD40.Oczywiście delikatnie,aby nieco zdjąć tego różowego syfu.Resztce emalii nie powinno to już zbytnio zaszkodzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pader Napisano 1 Sierpień 2016 Autor Share Napisano 1 Sierpień 2016 Oki, dzięki. Czyszczenie rozumiem na sucho, a WD 40 zakonserwowac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 1 Sierpień 2016 Share Napisano 1 Sierpień 2016 Na mokro z wd,choć i z wodą może być.Zakonserwować to standardowo B44. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pader Napisano 1 Sierpień 2016 Autor Share Napisano 1 Sierpień 2016 Super, dzięki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
april_86 Napisano 1 Sierpień 2016 Share Napisano 1 Sierpień 2016 tutaj nie ma z czego czyścić... to goły metal wyżarty w ziemi o kwaśnym odczynie. A chyba resztek emalii nie chcesz zdzierać? ja bym zostawił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
april_86 Napisano 1 Sierpień 2016 Share Napisano 1 Sierpień 2016 czyściłeś ją już jakoś chemicznie? tak wyglądają miedziane/mosiężne fanty moczone w occie...jeśli już chcesz ją w czymś zamoczyć to ja bym spróbował szczotkować miękką szczoteczką płynem do czyszczenia miedzianych monet Leuchtrumm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.