moneta86 Napisano 30 Lipiec 2016 Autor Share Napisano 30 Lipiec 2016 Witam, bardzo proszę o pomoc czy ktoś ma może pomysł co przedstawia odbicie pieczęci? A może jakieś datowanie? Serdecznie pozdrawiam i dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 30 Lipiec 2016 Share Napisano 30 Lipiec 2016 Do id. przedstawienia potrzebne jest sensowne zdjęcie a do datowania zdjęcia samego tłoka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moneta86 Napisano 30 Lipiec 2016 Autor Share Napisano 30 Lipiec 2016 Mam nadzieję że teraz zdjęcie jest lepsze, tłoka niestety nie mam. Widoczne inicjały O.P. A co w herbie?? But, Łódź? Nie wiem. Miejsce znalezienia to okolice Nysy- Otmuchowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 30 Lipiec 2016 Share Napisano 30 Lipiec 2016 W przedstawieniu ciżemka przebita strzałą. To raczej gmerk mieszczański niż herb. Co do datowania to tak w ciemno, bez tłoka... XVI/XVIIw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 30 Lipiec 2016 Share Napisano 30 Lipiec 2016 Podobny ale nie identyczny, choćby lilia na czubku buta. Fakt faktem, że herb może pochodzić od tego gmerka lub odwrotnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 30 Lipiec 2016 Share Napisano 30 Lipiec 2016 Bingo! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 30 Lipiec 2016 Share Napisano 30 Lipiec 2016 http://odkrywca.pl/pieczec-lakowa,743503.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 30 Lipiec 2016 Share Napisano 30 Lipiec 2016 A wszystko z lenistwa bo się nie chce na półkę zajrzeć:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moneta86 Napisano 31 Lipiec 2016 Autor Share Napisano 31 Lipiec 2016 Witam, bardzo dziękuję kolegom za pomoc i mega profesjonalizm jestem pełen podziwu Waszej wiedzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.