Kobra33 Posted July 17, 2016 Author Posted July 17, 2016 witam. wykopałem figurkę ptaka jest chyba z mosiądzu, ciężka i twarda.bardzo dobrze oddane detale,pióra. figurka ma około 8 na 8 cm.na zdjęciu widać wypłaszczenie chyba na mocowanie.Może ktoś ma pomysł co to może być
Kobra33 Posted July 17, 2016 Author Posted July 17, 2016 witam. wykopałem figurkę ptaka jest chyba z mosiądzu, ciężka i twarda.bardzo dobrze oddane detale,pióra. figurka ma około 8 na 8 cm.na zdjęciu widać wypłaszczenie chyba na mocowanie.Może ktoś ma pomysł co to może być
Kobra33 Posted January 28, 2018 Author Posted January 28, 2018 Figura jest raczej płaska, czyli lecący ptak. Bardziej mi to wygląda na zwieńczenie proporczyka?? jakiegoś pucharu? Miejsce znalezienia też nic nie sugerowało bo daleko od budynków mieszkalnych i głębokość ok 25 cm
mauser 98k Posted January 28, 2018 Posted January 28, 2018 I tu się tylko możemy domyślać czy wypadła z jakiegoś wozu z transportem, czy odpadła od proporca czy też jakiś szabrownik ją zwedził z jakiegoś posągu a potem porzucił lub zgubil.Pozdro
Kobra33 Posted January 27, 2018 Author Posted January 27, 2018 Witam. Podbijam temat, może teraz komuś się z czymś skojarzy
mauser 98k Posted January 27, 2018 Posted January 27, 2018 WitamWydaje mi się że jest to gołębica i jest to element dekoracyjny,lub cześć rzeźby z brązu.Pozdrawiam
Question
Kobra33
witam. wykopałem figurkę ptaka jest chyba z mosiądzu, ciężka i twarda.
bardzo dobrze oddane detale,pióra. figurka ma około 8 na 8 cm.
na zdjęciu widać wypłaszczenie chyba na mocowanie.
Może ktoś ma pomysł co to może być
6 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.