Kobra33 Napisano 17 Lipiec 2016 Autor Napisano 17 Lipiec 2016 witam. wykopałem figurkę ptaka jest chyba z mosiądzu, ciężka i twarda.bardzo dobrze oddane detale,pióra. figurka ma około 8 na 8 cm.na zdjęciu widać wypłaszczenie chyba na mocowanie.Może ktoś ma pomysł co to może być
Kobra33 Napisano 17 Lipiec 2016 Autor Napisano 17 Lipiec 2016 witam. wykopałem figurkę ptaka jest chyba z mosiądzu, ciężka i twarda.bardzo dobrze oddane detale,pióra. figurka ma około 8 na 8 cm.na zdjęciu widać wypłaszczenie chyba na mocowanie.Może ktoś ma pomysł co to może być
Kobra33 Napisano 28 Styczeń 2018 Autor Napisano 28 Styczeń 2018 Figura jest raczej płaska, czyli lecący ptak. Bardziej mi to wygląda na zwieńczenie proporczyka?? jakiegoś pucharu? Miejsce znalezienia też nic nie sugerowało bo daleko od budynków mieszkalnych i głębokość ok 25 cm
mauser 98k Napisano 28 Styczeń 2018 Napisano 28 Styczeń 2018 I tu się tylko możemy domyślać czy wypadła z jakiegoś wozu z transportem, czy odpadła od proporca czy też jakiś szabrownik ją zwedził z jakiegoś posągu a potem porzucił lub zgubil.Pozdro
Kobra33 Napisano 27 Styczeń 2018 Autor Napisano 27 Styczeń 2018 Witam. Podbijam temat, może teraz komuś się z czymś skojarzy
mauser 98k Napisano 27 Styczeń 2018 Napisano 27 Styczeń 2018 WitamWydaje mi się że jest to gołębica i jest to element dekoracyjny,lub cześć rzeźby z brązu.Pozdrawiam
Pytanie
Kobra33
witam. wykopałem figurkę ptaka jest chyba z mosiądzu, ciężka i twarda.
bardzo dobrze oddane detale,pióra. figurka ma około 8 na 8 cm.
na zdjęciu widać wypłaszczenie chyba na mocowanie.
Może ktoś ma pomysł co to może być
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.