tasz Napisano 12 Lipiec 2016 Autor Napisano 12 Lipiec 2016 Wygląda jak kamienna ale pod wykrywaczem brzęczy jak metal. śr około 11-12 mm. Stożek widoczny na foto. Kulka jest jak by uderzona lekko spłaszczona z jednej strony. Proszę o id.
tasz Napisano 15 Lipiec 2016 Autor Napisano 15 Lipiec 2016 Cyrograf dzieki wielkie....troche wzburzona reakcja była ale gorcąca woda + kret i wystawienie na 10 min za okno(nie robcie tego w domu)potem umylem ciepłą wodą i mydłem i proszę, chyba ołów. Srednica tak plus minus miedzy 11 a 13 mm a ze stozkiem to nawet 16 mm. wrzucam 3 foty
tomek64 Napisano 15 Lipiec 2016 Napisano 15 Lipiec 2016 cześć, na mój gust to zwykła ołowiana kula od karabinu lub pistoletu z nadlewką. Znajduję takie na pobojowiskach napoleońskich.pzdr
bjar_1 Napisano 15 Lipiec 2016 Napisano 15 Lipiec 2016 W takim krecie do toalet namoczyc i wyżre osad??"W occie najlepiej.
fido Napisano 12 Lipiec 2016 Napisano 12 Lipiec 2016 Końcówka odlewnicza odcięta.Może być i od broni. Jeśli więcej w danym miejscu wystepuje trzeba porównać.Czy nie szrapnel lub wystrzelona.
tasz Napisano 13 Lipiec 2016 Autor Napisano 13 Lipiec 2016 Siedziała dość głęboko bo prawie na 30 cm. Wrócę z pracy to skrobnę jakimś papierem i napiszę co i jak. Znalazłem ją przypadkiem podczas testowania kanarka na łące przy lesie. Wrócę w te miejsce i przeskanuje dokładniej. Ktoś może określi mniej więcej z jakiego to okresu??
Cyrograf15 Napisano 13 Lipiec 2016 Napisano 13 Lipiec 2016 Ołów się ługuje, namocz w Krecie. Podaj średnicę, może uda się kaliber dopasować.Wojtek
tasz Napisano 14 Lipiec 2016 Autor Napisano 14 Lipiec 2016 Zeskrobałem troche ostrym narzędziem i ona blyszczy sie na srebrno jakby stalowa. W takim krecie do toalet namoczyc i wyżre osad??
tasz Napisano 12 Lipiec 2016 Autor Napisano 12 Lipiec 2016 Wygląda jak kamienna ale pod wykrywaczem brzęczy jak metal. śr około 11-12 mm. Stożek widoczny na foto. Kulka jest jak by uderzona lekko spłaszczona z jednej strony. Proszę o id.
tasz Napisano 17 Lipiec 2016 Autor Napisano 17 Lipiec 2016 Tylko u ciebie duza ta nadlewka...a u mnie tylko delikatny stozek...wiec moze moja mlodsza a twoja starsza...
Pytanie
tasz
Wygląda jak kamienna ale pod wykrywaczem brzęczy jak metal. śr około 11-12 mm. Stożek widoczny na foto. Kulka jest jak by uderzona lekko spłaszczona z jednej strony. Proszę o id.
12 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.