Skocz do zawartości
  • 0

Kulka kamienna ze stożkiem

tasz

Pytanie

Napisano

Wygląda jak kamienna ale pod wykrywaczem brzęczy jak metal. śr około 11-12 mm. Stożek widoczny na foto. Kulka jest jak by uderzona lekko spłaszczona z jednej strony. Proszę o id.

12 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cyrograf dzieki wielkie....troche wzburzona reakcja była ale gorcąca woda + kret i wystawienie na 10 min za okno(nie robcie tego w domu)
potem umylem ciepłą wodą i mydłem i proszę, chyba ołów. Srednica tak plus minus miedzy 11 a 13 mm a ze stozkiem to nawet 16 mm. wrzucam 3 foty

Napisano
cześć,
na mój gust to zwykła ołowiana kula od karabinu lub pistoletu z nadlewką. Znajduję takie na pobojowiskach napoleońskich.

pzdr
Napisano
Końcówka odlewnicza odcięta.Może być i od broni.
Jeśli więcej w danym miejscu wystepuje trzeba porównać.
Czy nie szrapnel lub wystrzelona.
Napisano
Siedziała dość głęboko bo prawie na 30 cm. Wrócę z pracy to skrobnę jakimś papierem i napiszę co i jak. Znalazłem ją przypadkiem podczas testowania kanarka na łące przy lesie. Wrócę w te miejsce i przeskanuje dokładniej. Ktoś może określi mniej więcej z jakiego to okresu??
Napisano
Zeskrobałem troche ostrym narzędziem i ona blyszczy sie na srebrno jakby stalowa. W takim krecie do toalet namoczyc i wyżre osad??
Napisano

Wygląda jak kamienna ale pod wykrywaczem brzęczy jak metal. śr około 11-12 mm. Stożek widoczny na foto. Kulka jest jak by uderzona lekko spłaszczona z jednej strony. Proszę o id.

Napisano
Tylko u ciebie duza ta nadlewka...a u mnie tylko delikatny stozek...wiec moze moja mlodsza a twoja starsza...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie