krecik12 Napisano 29 Czerwiec 2016 Autor Napisano 29 Czerwiec 2016 Witajcie.Jestem posiadaczem takiej oto obrączki. Jest w kolorze złota, była cała brudna, po doczyszczeniu zewnętrzna strona wygląda dobrze, w środku nadal jest brudna.Proszę o identyfikację.
krecik12 Napisano 29 Czerwiec 2016 Autor Napisano 29 Czerwiec 2016 W środku jest coś jakby punca. Ja to czytam tak: jest duże H, w górnej części litery H jest coś jakby korona a w dolnej części litery, może to być ATI lub API.... nie jestem w stanie przeczytać.
tyfus Napisano 29 Czerwiec 2016 Napisano 29 Czerwiec 2016 gdyby to nawet było złoto pr. 333, to nie trzeba by było go mocno czyścić.jak już to podejrzewam pozłacany wyrób...
krecik12 Napisano 29 Czerwiec 2016 Autor Napisano 29 Czerwiec 2016 Tak sobie dywaguję, czy gdyby to leżało kilka wieków w ziemi, w której grosze Poniatowskiego stają się szrotem, mogłoby się tak zabrudzić?Czy zwykły jubiler jest w stanie sprawdzić co to za metal?Z góry dziękuję za odpowiedź ;)
tyfus Napisano 29 Czerwiec 2016 Napisano 29 Czerwiec 2016 podpowiem: tak jak ją widzisz - tak wyszła. wszystko na zdjęciach widoczne...http://myvimu.com/exhibit/54640310-obraczka-011-zlota-grawerowana
krecik12 Napisano 29 Czerwiec 2016 Autor Napisano 29 Czerwiec 2016 Ok, dzięki Tyfus.Myślę że masz rację, zwłaszcza, że tego nie trzeba było czyścić ;)
Pytanie
krecik12
Witajcie.
Jestem posiadaczem takiej oto obrączki. Jest w kolorze złota, była cała brudna, po doczyszczeniu zewnętrzna strona wygląda dobrze, w środku nadal jest brudna.
Proszę o identyfikację.
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.