glock91 Napisano 12 Czerwiec 2016 Autor Napisano 12 Czerwiec 2016 Cześć, ostatnio znalazłem taki pocisk, długość ok. 30-40 cm, średnica ok.10 cm. Zastanawia mnie zapalnik, który wydaje się zmiażdżony, ale pierścień wiodący nie jest odciśnięty". Z jakiego działa został wystrzelony? Z góry dzięki za odp
karabin★ Napisano 16 Czerwiec 2016 Napisano 16 Czerwiec 2016 Jak pierścienie nie noszą śladów bruzd to jak mógł być wystrzelony???Prawdopodobnie uszkodzenie zapalnika powstało podczas niszczenia/wysadzania amunicji zebranej z pól i lasów w okolicy.Z takiego terenu do św.Piotra już blisko:)
glock91 Napisano 12 Czerwiec 2016 Autor Napisano 12 Czerwiec 2016 Cześć, ostatnio znalazłem taki pocisk, długość ok. 30-40 cm, średnica ok.10 cm. Zastanawia mnie zapalnik, który wydaje się zmiażdżony, ale pierścień wiodący nie jest odciśnięty". Z jakiego działa został wystrzelony? Z góry dzięki za odp
glock91 Napisano 12 Czerwiec 2016 Autor Napisano 12 Czerwiec 2016 zapalnik. Oczywiście pocisk został w ziemii
glock91 Napisano 16 Czerwiec 2016 Autor Napisano 16 Czerwiec 2016 Dzięki za ostrzeżenie. Nie byłem pewien co do tych pierścieni,ostatecznie trochę w ziemi poleżał a ja nie chciałem go przesadnie ruszać
Pytanie
glock91
Cześć, ostatnio znalazłem taki pocisk, długość ok. 30-40 cm, średnica ok.10 cm. Zastanawia mnie zapalnik, który wydaje się zmiażdżony, ale pierścień wiodący nie jest odciśnięty". Z jakiego działa został wystrzelony? Z góry dzięki za odp
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.