Duduś Napisano 28 Maj 2016 Autor Napisano 28 Maj 2016 Ktoś posiada informacje na temat na temat takiego kubka?Średnica to 8,8cm a wysokość 8,3 cm. Materiał to aluminium, znalezione w okolicy starej leśniczówki i to właśnie dlatego wydaje mi się że może to bym kubeczek na żywice,ale nie jestem pewiem
bjar_1 Napisano 28 Maj 2016 Napisano 28 Maj 2016 Jaki rejon Polski? Na kubek do żywicy to nie wygląda.
Duduś Napisano 29 Maj 2016 Autor Napisano 29 Maj 2016 Południowy wschód-dawna Galicja. Dodam jeszcze że tych kubków wykopałem z 30 na głębokości ok metra a i tak nie wykopałem wszystkich, czasami trafiały się resztki glinianych garnków i była cała masa aluminiowych blaszek, wszystkie takie same ~5x2 cm.Leśniczówka była tam od ok 1840 do ok 1950
Pytanie
Duduś
Ktoś posiada informacje na temat na temat takiego kubka?Średnica to 8,8cm a wysokość 8,3 cm. Materiał to aluminium, znalezione w okolicy starej leśniczówki i to właśnie dlatego wydaje mi się że może to bym kubeczek na żywice,ale nie jestem pewiem
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.