Piastek Napisano 16 Maj 2016 Autor Share Napisano 16 Maj 2016 Witam, wiem że już były takie tematy, czytałem chyba wszystkie, polecacie 70x30 czy taki magnes byłby okej? Fundusze nie są wysokie i szukam czegoś tańszego ;)http://allegro.pl/magnes-neodymowy-uchwyt-poszukiwacz-55x20-140-kg-i5738598877.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sidzok Napisano 16 Maj 2016 Share Napisano 16 Maj 2016 Jak przeczytałeś prawie wszystkie tematy odnośnie magnesów, to chyba znasz odpowiedź:) z tym magnesem na pewno coś wyłowisz ale raczej drobnice po wędkarzach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piastek Napisano 16 Maj 2016 Autor Share Napisano 16 Maj 2016 czyli poniżej 70x30 nie ma co schodzic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sidzok Napisano 16 Maj 2016 Share Napisano 16 Maj 2016 Ja używałem 70/30 i złomu dużo wytargał jakbym to na skup oddał to pewnie by mi się wrócił zakup. Nawet przy magnesie 70/30 czuć trochę niedosyt bo wszystkiego nie dał rady wyciągnąć. Dlatego 70/30 to minimum! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piastek Napisano 16 Maj 2016 Autor Share Napisano 16 Maj 2016 okej dzięki za odpowiedź :)Darz dół! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alex_2013 Napisano 21 Maj 2016 Share Napisano 21 Maj 2016 70x30 jak najbardziej wystarczający, a mniejszych nie bierz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szmeja Napisano 5 Sierpień 2017 Share Napisano 5 Sierpień 2017 Witam. Posiadam magnes neodymowy 70x35 i siła ciągu 210 kg na linie 10mm o długości 20 metrów i mogę powiedzieć, że na rzekę w 100% wystarcza tym bardziej nad jezioro. Kwestia jeszcze czy w danym miejscu coś się działo lub poprostu ktoś prędzej nie plądrował miejscówki. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sniper_bob Napisano 11 Sierpień 2017 Share Napisano 11 Sierpień 2017 Ja mam inny dylemat...70x40 czy 80x30I jak sprawdzają się obudowy boczne? Istnieje możliwość wypadnięcia uszkodzenia magnesu? Czy lepiej brać zamkniętą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sidzok Napisano 16 Październik 2017 Share Napisano 16 Październik 2017 z tych wymienionych rozmiarów 80x30 według mnie lepszy (większa powierzchnia przyciągania) Obudowa boczna jest ok, raczej nie ma możliwości wypadnięcia magnesu a co do uszkodzenia nie wiem - Mi się nie zdarzyło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
J.H. Napisano 20 Marzec 2018 Share Napisano 20 Marzec 2018 Im silniejszy - tym lepszy.Ale...Potrzebuję na kajak dmuchany, żeby z jego pokładu łowić- więc taki, który wyciągnę nie mając żadnego punktu oparcia.Z konieczności zadowolę się więc siłą maksymalną zdolną podnieść +/- bagnet.Co doradzicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.