Arseon Napisano 23 Kwiecień 2016 Autor Share Napisano 23 Kwiecień 2016 Witam, zauważyłem w necie taki guzik .Jestem tylko ciekawy kto mógł go używać i czy to jest guzik wojskowy .Wytwórca jest angielski birmingham.Zmoich obserwacji zauważyłem że ślad użycia metalicznego stopu przy uszku zdarza się w epoce napoleońskiej jednak z kolei ta angielska sygnatura z tą epoką się chyba mniej kojarzy. No i ten orzeł podobny trochę do gwardii żabojadów. Co o tym myślicie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arseon Napisano 23 Kwiecień 2016 Autor Share Napisano 23 Kwiecień 2016 za wszelką pomoc będę wdzięczny , pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cuma Napisano 23 Kwiecień 2016 Share Napisano 23 Kwiecień 2016 patrzyłeś na Buttonarium?czytaj komentarz pod tym guzikiem.http://buttonarium.eu/kolekcja/guzik/2413 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sigis3 Napisano 24 Kwiecień 2016 Share Napisano 24 Kwiecień 2016 W jakim rejonie znaleziony? Orzeł patrzący na zachód to raczej Prusy. No i ta sygnatura, we Francji raczej dobrą reklamą by nie była ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian84 Napisano 1 Maj 2016 Share Napisano 1 Maj 2016 W Wielkopolsce dużo ich wychodzi;)Pruski o wymowie patriotycznej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.