Joorkan Napisano 22 Marzec 2016 Autor Napisano 22 Marzec 2016 Proszę o ID - do czego to mogło służyćW środku zatopione są 2 gwoździe.Dł. 7 cmNa spodzie oznaczenie 1.C. wyciśnięte w ołowiu
szpachelka12 Napisano 26 Marzec 2016 Napisano 26 Marzec 2016 Może robił kiedyś za zamek do małokalibrowej broni.Dawno dawno temu.
Joorkan Napisano 26 Marzec 2016 Autor Napisano 26 Marzec 2016 szpachelka12 - dzięki za trop.Hebda - co to, wraz długością stażu na odkrywcach przehandlowałeś merytoryczne odpowiedzi na głupie wstawki o cenie złomu? Jeśli nie wiesz o co chodzi, to wytłumaczę: pytając o ID, pytam o pomysły co do przeszłego zastosowania przedmiotu i ewentualne datowanie, a nie o cenę złomu. Piszecie w regulaminie, że posty powinny coś wnosić do dyskusji, ale jak widać fajniej jest być pseudo ironicznym.
Joorkan Napisano 26 Marzec 2016 Autor Napisano 26 Marzec 2016 Regulamin powinien dotyczyć wszystkich ;)
Hebda Napisano 26 Marzec 2016 Napisano 26 Marzec 2016 Ja wiem że dla wszystkich i git.ale doszukiwanie się w kawałku ołowiu z gwoździem wunderwaffe przypomina mi Napoleona albo Antka co to ma teorie a tylko dowodów brak Oba przedmioty pasują do siebie jak pięść do nosa i tylko osoba która je połączyła mogłaby Ci powiedzieć dlaczego/po co.A patrząc na stopień utlenienia fanta to pewnie już nie powie bo żrą ją robaki.Stąd stawki złomu bo niczym innym niż dwoma metalami które ktoś kiedyś połączył to nie jest,mimo teorii spiskowych:)
Hebda Napisano 25 Marzec 2016 Napisano 25 Marzec 2016 Kawałek ołowiu z dwoma lub co bliższe jednym zagiętym gwoździem.ołów 2-3zł/kgzłom 0,2-0,6zł/kg (zależy od regionu)co tu jeszcze idować..
Joorkan Napisano 22 Marzec 2016 Autor Napisano 22 Marzec 2016 Proszę o ID - do czego to mogło służyćW środku zatopione są 2 gwoździe.Dł. 7 cmNa spodzie oznaczenie 1.C. wyciśnięte w ołowiu
Pytanie
Joorkan
Proszę o ID - do czego to mogło służyć
W środku zatopione są 2 gwoździe.
Dł. 7 cm
Na spodzie oznaczenie 1.C. wyciśnięte w ołowiu
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.