arkady1970 Napisano 21 Luty 2016 Share Napisano 21 Luty 2016 Witam panowie co byście polecili po 705 dodam ze miałem wcześniej kanarka 250 teraz z 705 biegam rok i dalej nie jestem zadowolony ze sprzętu ,kopie na polach jak i w lesie okopy też sie zdarzają ,705 ma za słabą identyfikację chciał bym coś do 6000zł abym nie kopał tego co nie chcę .Oczywiście prożba do użytkowników takich sprzetów , nie interesują mnie opowiadania przeczytane lub uszłyszane. Proszę o opinię fachowców,cenę którą podałem mogę zapłacić nawet za sprzęt używany lub dołożyć, ale nie żałować póżniej zakupu.POZDRAWIAM I CZEKAM NA PODPOWIEDZ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arkady1970 Napisano 24 Luty 2016 Autor Share Napisano 24 Luty 2016 Nikt nic nie podpowie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
benekpe Napisano 25 Luty 2016 Share Napisano 25 Luty 2016 Wykrywacz który spełni Twoje oczekiwanie musi mieć zaawansowane menu w którym odhaczasz ptaszkiem jak sam pisałeś tylko te przedmioty, które Cię interesują - bagnety, złote obrączki, monety z podziałem koniecznie na złote i srebrne... A tak na poważnie, to nie ma wykrywacza, który rozróżni śmiecia od nie śmiecia - bo pojęcie śmieć jest pojęciem czysto umownym. Śmieci i wartościowe przedmioty zazwyczaj mają podobne stopy metali, często maja podobny kształt. Polmos, zrywka z piwa czy nawet kapsel może dać i często dają podobne wskazania do ciekawych fantów. Najlepszą identyfikacją jest nasza łopata - jeśli tego nie zrozumiesz to nie zmieniaj sprzętu. Nawet kultowy deus ma tak przeciętną identyfikację, że ja czasami wolę chodzić z moim analogiem a deusa pozostawiam na rekreacyjne wypady i plażing. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kijow Napisano 25 Luty 2016 Share Napisano 25 Luty 2016 Kup whitsa spectre kosztuje ponad 7 tyś ale kopania talarów króla polmosa nie unikniesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brudnyharry Napisano 25 Luty 2016 Share Napisano 25 Luty 2016 Witam.Biegasz z 705 zaledwie rok i już tak nisko oceniasz ten sprzęt.Bravo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arkady1970 Napisano 25 Luty 2016 Autor Share Napisano 25 Luty 2016 Kochany biegam rok z 705 ale wcześniej chyba też coś miałem dla jasności chodzę 4 rok i coś nie coś wiem . a 705 była by dobrym wykrywaczem jak by miała skalę od 0 do 100 nie co 2 .Tak że proszę albo wcale się nie wypowiadać albo konkretnie na moje pytanie.pytałem co po 705 bo ona nie spełnia moich oczekiwań . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
husar Napisano 29 Luty 2016 Share Napisano 29 Luty 2016 Jak 705 nie spełnia Twoich oczekiwań to chyba tylko wróż Maciej Ci pomoże w odróżnianiu śmieci od dobrych fantów. P.S. Jeszcze nie spotkałem niezadowolonego posiadacza 705. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychon08 Napisano 1 Marzec 2016 Share Napisano 1 Marzec 2016 Witam. tak jak napisał husar to jeden z najlepszych wykrywaczy na świecie. ja też z początku(mając przedtem min.xlt) myślałem że ta skala co 2 to jakaś kaszanka! ale teraz po latach wiem że małe sreberko pokazuje 6,8,10 na skali ale syglał czysty(piękny) żelazo daje multi ton(parę różnych sygnałów na raz) tak samo kapsle od piwa ;xlt popiardywał,od razu było wiadomo co jest a x-terra miałczy i też wiadomo o co chodzi. a to że skala jest co dwa to mi teraz wogóle nie przeszkadza. najpierw jest sygnał w słuchawkach a póżniej wyświetlacz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brudnyharry Napisano 1 Marzec 2016 Share Napisano 1 Marzec 2016 Kolego arkady,dla jasności (jeśli chodzi o staż)biegam ogólnie 6lat i też miałem wcześniej inny sprzęt.A x-terra jest dobrym i chwalonym wykrywaczem i myślę ,że dla wytrawnego poszukiwacza nie ma znaczenia ,czy wykrywacz będzie miał skalę od 0 do 100 ,czy co 2.Zawsze możesz dokupic drugi i porownac osiągi.A co do śmieci typu kapsle, folie alu,itp to właściwie są wykrywane przez większośc wykrywaczy,ale to jszcze musisz poczytac lub pobiegac po terenie.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brudnyharry Napisano 1 Marzec 2016 Share Napisano 1 Marzec 2016 PS. Z utraty rachuby czasu pomyliłem się.Nie 6 a 7 ,a nawet prawie już 8 lat biegam kolego arkady.:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mycha.. Napisano 1 Marzec 2016 Share Napisano 1 Marzec 2016 X-terrka dobra ale mi też nie odpowiadała. Chodzi się z nią bardzo przyjemnie, ale doprowadzała mnie do szału tym swoim żółwim tempem. Trzeba wracać cewką daleko do sygnału. Nie lubię chodzić tip topami jak ślimak, a przy normalnym machaniu sygnał było słychać całkiem w innym miejscu niż się znajdował. Ma bardzo duże opóźnienie. Przykład? Sygnał słyszysz przed sobą a faktycznie jest gdzieś z boku - w miejscu gdzie cewka była przed chwilą. Normalne machanie to ok. 1m/s więc zdarza się że sygnały są oddalone 30-40 cm od faktycznego miejsca spoczynku. Można się do tego przyzwyczaić i nawet można tak chodzić ale mnie osobiście bardzo denerwowało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IdeL Napisano 1 Marzec 2016 Share Napisano 1 Marzec 2016 X-Terra i żółwie tempo"?? No to chyba zadowolić cię może tylko jakiś jasnowidz, który na dwie minuty przed celem zasygnalizuje obecność znaleziska. Jak ty miąłeś X-Terrę, to... hmmm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
husar Napisano 1 Marzec 2016 Share Napisano 1 Marzec 2016 Witam.Kolego Mycha albo tą x-terre miałeś klepaną stricte w afrykańskim szałasie przez szamana albo zawiłość" obsługi wykrywki Cię trochę przerosła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arkady1970 Napisano 1 Marzec 2016 Autor Share Napisano 1 Marzec 2016 Brudny.... jak ci ten sprzęt odpowiada to sobie kup bo nie masz o nim pojęcia żadnego nawet z twoim 8 letnim doświadczeniem a co do śmieci i poczytania to nie musisz mnie uczyć jak reagują wykrywacze.Ja osobiście na słuchawkach nie chodzę a i słuch mam jak by mi słoń na ucho nadepnął więc nie mów mi czy skala co dwa jest ok itp.Co do wypowiedzi kolegi wcześniej oczywiście masz rację wykrywacz jest powolny byle kanarek na szybkości go bije na łeb.Wiec Brudny.... nie wypowiadaj się już PROSZĘ , naczytałeś się bajek bo 705 to ty nawet w ręku nie trzymałeś i piszesz trzy po trzy . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mycha.. Napisano 2 Marzec 2016 Share Napisano 2 Marzec 2016 Miałem przez 2 lata oryginalną 705 od nowości kupioną u polskiego przedstawiciela (na literę V )z cewką dd 7,5 kHz(która nawiasem mówiąc nie była za specjalna) i do tego 2 cewki Nel - tornado 7,5 kHz i sharpshooter 18,75 kHz. Największe opóźnienie było właśnie na tornado a najmniejsze na sharpshooter. DD od minelaba była w środku ale w porównaniu z nelami -jakby to powiedzieć?? iespokojna". To są tylko i wyłącznie moje odczucia i z innymi x-terrkami nie chodziłem. A co do zawiłości obsługi to nie przesadzaj proszę i nie osądzaj nikogo czy potrafi włączyć wykrywacz czy nie. Wielkiego szału w ustawieniach nie ma - a na pewno nie ma nic od prędkości.WYKRYWACZA NIE OCENIAM ŹLE. Jest jednym z lepszych jakie miałem i jeden z lepszych z jakimi chodziłem. Po prostu ma swoje wady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sza.man Napisano 2 Marzec 2016 Share Napisano 2 Marzec 2016 Na mój gust, to Twoim problemem są gówniane miejscówki a nie wykrywacz.Ewentualnie urodziłeś się kilkadziesiąt lat za wcześnie, bo w obecnej epoce nie ma wykrywaczy o 'lepszej' identyfikacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IdeL Napisano 2 Marzec 2016 Share Napisano 2 Marzec 2016 Hmm, jeszcze co do żółwiego tempa", powolności" itp. Kolega Kijów napisał coś o spectrze" - no, w przypadku WH V3, to można sobie kawę zaparzyć i wypić ze spokojem (stoickim) w porównaniu z Terrą. To tak w kwestii żółwia". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brudnyharry Napisano 2 Marzec 2016 Share Napisano 2 Marzec 2016 Arkady jak masz taki słuch jak piszesz,to idź do laryngologa,niech Ci przepisze aparat słuchowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brudnyharry Napisano 2 Marzec 2016 Share Napisano 2 Marzec 2016 .....albo najlepiej zrezygnuj z tego hobby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychon08 Napisano 5 Marzec 2016 Share Napisano 5 Marzec 2016 x-terrą można naprawdę szybko machać,rzekłbym przyzwoicie.nie rozumiem ludzi co mówią że x-terra jest nie stabilna. po prostu nie obcykali sprzętu.oglądajcie Wejherowskie wykopki z moim udziałem ;-) to trochę będzie widać jak sobie radzi w normalnym użytkowaniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.