ineooo Napisano 15 Luty 2016 Autor Share Napisano 15 Luty 2016 Proszę o pomoc w identyfikacji herbu, domniemanego właściciela Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ineooo Napisano 15 Luty 2016 Autor Share Napisano 15 Luty 2016 większe zdjęcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczurek_1979 Napisano 15 Luty 2016 Share Napisano 15 Luty 2016 Należy dodać ze pieczęć wyszła na polu gdzie wychodziło i wychodzi dużo artefaktów austrowegierskich i carskich. Może to mieć związek z pieczeciami oficerskim... mam nadziej panie inneo ze nie będziesz mi miał za złe tego mojego wpisu ☺PozdroSzczurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ineooo Napisano 15 Luty 2016 Autor Share Napisano 15 Luty 2016 szczurek_1979 za złe ? :) mogę jedynie podziękować za uzupełnienie wpisu Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczurek_1979 Napisano 15 Luty 2016 Share Napisano 15 Luty 2016 Korona 5 palkowa ewidentnie szlachecka . Słyszałem że u Niemców a i pewnie Austriaków oznaczała grafa ale tego pewien nie jestem 😉 może jest wśród nas odkrywców jest jakiś szpenio od heraldyki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 15 Luty 2016 Share Napisano 15 Luty 2016 Herb Jacyna- właściciel był wojskowym, przełom XVIII/XIXw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 15 Luty 2016 Share Napisano 15 Luty 2016 Wróć, tło jest niebieskie, a jeżeli na zdjęciu tłok jest w lustrzanym odbiciu to elementy herbu są odwrotnie. Ale to nic nadzwyczajnego przy nobilitacjach wojennych. Możliwe, że to odmiana herbu dla tego właśnie żołnierza bo herbownych Jacyny na literkę D net nie podaje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ineooo Napisano 15 Luty 2016 Autor Share Napisano 15 Luty 2016 tak, zdjęcie to już pozytyw dzięki za informacjePozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.