Skocz do zawartości
  • 0

rączka od sztućców

lokos77

Pytanie

Napisano
Witam, proszę o pomoc w identyfikacji. Od razu pomyślałem że to rączka od jakiegoś elementu z zastawy stołowej ale zastanawia mnie to, że w jej wnętrzu jest jakiś luźny element i jak się nią potrząsa to pełni funkcje dzwonka/grzechotki. Jest ładnie zdobiona, ma długość ok. 10 cm.

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Bardzo możliwe, dzięki. A co myślicie o oznaczeniu? ja tam widzę napis PACCA albo PACEA, może ktoś kto ma do czynienia oznaczeniami na sztućcach coś skojarzy. Nie mam sprzętu niestety do zrobienia lepszego foto ale mi się wydaje że ta ostatnia litera to rosyjska D".
Napisano
Poczytałem i już wszystko wiem. Dzięki za podpowiedź, z pewnością te informacje na temat alpacca jeszcze mi się kiedyś przydadzą. Pozdrawiam
Napisano
Witam, proszę o pomoc w identyfikacji. Od razu pomyślałem że to rączka od jakiegoś elementu z zastawy stołowej ale zastanawia mnie to, że w jej wnętrzu jest jakiś luźny element i jak się nią potrząsa to pełni funkcje dzwonka/grzechotki. Jest ładnie zdobiona, ma długość ok. 10 cm.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie