Skocz do zawartości
  • 0

Kufel do piwa?

marekb37

Pytanie

Napisano

Witam. Znalazłem go wśród staroci, na strychu, w zapomnianym kufrze. Spotkał się ktoś z takim kuflem, czy raczej kufelkiem? Ma 17cm. wysokości i 7 cm. średnicy. Brak żadnych oznaczeń producenta. Jedynym znakiem, jaki na nim jest, to grawerowane serce z krzyżem na górze umieszczone na dnie kufla. Widoczne na drugim zdjęciu. Przejrzałem zasoby Antyczka.pl jednak nic nie znalazłem. Może ktoś widział coś takiego?

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Znalazłem go wśród staroci, na strychu, w zapomnianym kufrze. Spotkał się ktoś z takim kuflem, czy raczej kufelkiem? Ma 17cm. wysokości i 7 cm. średnicy. Brak żadnych oznaczeń producenta. Jedynym znakiem, jaki na nim jest, to grawerowane serce z krzyżem na górze umieszczone na dnie kufla. Widoczne na drugim zdjęciu. Przejrzałem zasoby Antyczka.pl jednak nic nie znalazłem. Może ktoś widział coś takiego?

Napisano
Fabrikmarke VEB Sachsenglas Ottendorf-Okrilla nach 1948.
http://www.pressglas-korrespondenz.de/aktuelles/pdf/pk-2013-3w-mauerhoff-sachsen-bierseidel.pdf

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie