mimo Napisano 25 Styczeń 2016 Autor Share Napisano 25 Styczeń 2016 Witam.Coraz częściej pojawiają się informacje w sieci o kolekcjonerach i zbieraczach wszelkiego rodzaju militariów, którzy mieli wizytę" o szóstej rano w wyniku czyjegoś donosu...W związku z tym mam pytanie : może ktoś wie za co dokładnie można aktualnie mieć problem, bo chyba do tej pory wszyscy wiedzieli co można posiadać, a co nie . Czy coś się w tej kwestii ostatnio zmieniło? Doszły jakieś nowe przedmioty zakazane" w obrocie międzykolekcjonerskim ?Dostałem właśnie sygnał od znajomego, który sporadycznie wyprzedaje na różnych portalach aukcyjnych zbędne przedmioty z kolekcji drobnych militariów (odznak, odznaczeń, elementów oporządzenia niemieckiego z czasów II wojny) że straszono go zgłoszeniem sprawy organom ścigania" za sprzedaż tego typu rzeczy...Jak się ma aktualnie sprawa z handlem czymś takim? Oczywiście TYLKO I WYŁĄCZNIE w celach kolekcjonerskich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abcd Napisano 26 Styczeń 2016 Share Napisano 26 Styczeń 2016 Jakiekolwiek elementy broni i amunicji nie ważne istotne czy nie, kupno i sprzedaż tego typu przedmiotów na portalach aukcyjnych może być żródłem problemów o innych przypadkach nie słyszałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abcd Napisano 26 Styczeń 2016 Share Napisano 26 Styczeń 2016 No i jak ktoś sprzedaje ewidentnie neofaszystowskie gadżety typu kubki z wizerunkiem Hitlera ale to już całkiem inna historia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.