czarekg1 Napisano 4 Styczeń 2016 Autor Share Napisano 4 Styczeń 2016 Czołem Koledzy ! Staram się zebrać podstawowe wyposażenie ( tak z grubsza ) żołnierza 6 Dywizji Powietrzno- Desantowej z końca lat siedemdziesiątych. I taką mam oto zagrychę z bronią białą: Jak wiadomo używany był w tej dywizji nóż wz. 55.. A czy Czerwone Berety " miały na stanie również bagnet 6H3, bądź 6H4? Nie mogę tego nigdzie znaleźć w necie... Pozdrawiam Kolegów Czarek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viator01 Napisano 5 Styczeń 2016 Share Napisano 5 Styczeń 2016 Oczywiście, że były - 6h4 na pewno. W jednostce często też brakowało noży wz. 55.A do tego jeszcze nóż wz. 65 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viator01 Napisano 5 Styczeń 2016 Share Napisano 5 Styczeń 2016 A jednak w Internecie coś jest http://pdpd6.republika.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.