Thomson. Napisano 21 Grudzień 2015 Autor Napisano 21 Grudzień 2015 Papier wilgotny, posklejany. Jest jakiś domowy sposób, żeby to uratować? Ulotka przeleżała w metalowej puszce blisko 70 lat, a do puszki dostała się woda. Jakieś pomysły?
Thomson. Napisano 21 Grudzień 2015 Autor Napisano 21 Grudzień 2015 Aktualnie zamoczyłem ją w wodzie żeby nie wyschła.
Hebda Napisano 21 Grudzień 2015 Napisano 21 Grudzień 2015 Jak wyschnie przed rozdieleniem to mogiła.Na wilgotno delikatnie nożykiem tapicerskim podważając rozdzielać strony.Potem normalnie jak z mokrym papierem,między bibułki,obciążyć i niech schnie
Hebda Napisano 21 Grudzień 2015 Napisano 21 Grudzień 2015 http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=636791Ja swoje wkładałem między zwykłe chusteczki albo ręczniki papierowe.Jak do tej pory wsio dobrze,nic się nie sypie.Najważniejsze by nie wyschło przed rozdzieleniem.U mnie był niemal brykiet.Po trafieniu zawinąłem w folie.W domu od rogu nożykiem podważałem rogi i ozklejałem" część kładłem po prostu na dywanie,część między bibułki i dociskałem.Do tej pory leżą gdzieś na szafie i dobrze sie mają:)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.