Pro-Digger Napisano 15 Grudzień 2015 Autor Share Napisano 15 Grudzień 2015 Monetka ,około 11mm ,cienkie sreberko. W moich przypuszczeniach będzie to Denar z Pomorza ,ale mogę się mylić ,czy ktoś widział gdzieś coś podobnego, czy moje domysły ktoś w obeznany temacie denarków potwierdzi ?Stan monety nie pomaga zbytnio w identyfikacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pro-Digger Napisano 15 Grudzień 2015 Autor Share Napisano 15 Grudzień 2015 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pro-Digger Napisano 15 Grudzień 2015 Autor Share Napisano 15 Grudzień 2015 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pro-Digger Napisano 15 Grudzień 2015 Autor Share Napisano 15 Grudzień 2015 więcej ujęć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pro-Digger Napisano 15 Grudzień 2015 Autor Share Napisano 15 Grudzień 2015 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 15 Grudzień 2015 Share Napisano 15 Grudzień 2015 stan słabiutki ale szukaj wśród szerfów pomorskichhttp://www.google.pl/search?q=szerf+pomorski&biw=1348&bih=623&source=lnms&tbm=isch&sa=X&sqi=2&ved=0ahUKEwjRh8OYud7JAhXG_nIKHRfgBjoQ_AUIBigB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pro-Digger Napisano 15 Grudzień 2015 Autor Share Napisano 15 Grudzień 2015 To było pierwsze co pomyślałem ale szerf jest większy ,no i tutaj raczej sreberko a nie miedź , widać na krawędziach monety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 15 Grudzień 2015 Share Napisano 15 Grudzień 2015 odpryski" widziałem... ale skłaniałem się do szerfa.odnośnie denarków pomorskich raczej moja wiedza jest zerowa niestety. U mnie takie fajne moniaki nie wychodzą, więc nie zgłębiałem tego tematu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.