Pro-Digger Napisano 15 Grudzień 2015 Autor Napisano 15 Grudzień 2015 Monetka ,około 11mm ,cienkie sreberko. W moich przypuszczeniach będzie to Denar z Pomorza ,ale mogę się mylić ,czy ktoś widział gdzieś coś podobnego, czy moje domysły ktoś w obeznany temacie denarków potwierdzi ?Stan monety nie pomaga zbytnio w identyfikacji.
tyfus Napisano 15 Grudzień 2015 Napisano 15 Grudzień 2015 stan słabiutki ale szukaj wśród szerfów pomorskichhttp://www.google.pl/search?q=szerf+pomorski&biw=1348&bih=623&source=lnms&tbm=isch&sa=X&sqi=2&ved=0ahUKEwjRh8OYud7JAhXG_nIKHRfgBjoQ_AUIBigB
Pro-Digger Napisano 15 Grudzień 2015 Autor Napisano 15 Grudzień 2015 To było pierwsze co pomyślałem ale szerf jest większy ,no i tutaj raczej sreberko a nie miedź , widać na krawędziach monety.
tyfus Napisano 15 Grudzień 2015 Napisano 15 Grudzień 2015 odpryski" widziałem... ale skłaniałem się do szerfa.odnośnie denarków pomorskich raczej moja wiedza jest zerowa niestety. U mnie takie fajne moniaki nie wychodzą, więc nie zgłębiałem tego tematu...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.