Skocz do zawartości

Pierwsza wykrywka Gatrett 250/350 ??

darr33

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Miał Argo? Ja nadal mam argo, nadal używam argo, nadal biegam z argo, nie napiszę, że nadal mnie przeraża i zaskakuje bo zdążyłem je poznać. Jeżeli ty twierdzisz, że optima to sprzęt typu włącz i szukaj, to może się nie udzielaj? Albo nie wiem, pochodź po lasach/polach/łąkach/gruzowiskach albo po pas w bagnie to pogadamy.Nie jest to mój pierwszy detektor ale jak widać ktoś z forum wie lepiej. Garret polecany bo był tani ? Twoim rozumowaniem polecajmy chinole bo są tanie, chyba jesteś geniuszem normalnie...garetty są polecane bo były tanie, padłem, leżę, nie wstaję.
Napisano
Nie no panowie - odpuście :) ACE 150 czy 250 były może kiedyś tanie ! Teraz , a szczególnie w okresie przedświątecznym jak co roku Optimę można kupić za 1700 więc dla tego pisałem że nie zdecydował bym się na ACE 250 a co dopiero na 350 - nie warte swej ceny . Garrett AT Pro - nawiązując do postu PENelektronik - to inna bajka .Cena też z kosmosu (2500 -około i więcej ) ale warto. Co do obwiedni sygnału : Właśnie w trybie pro dostajesz sygnał i dźwięki których w trybie standard nie ma . Cewka reaguje na płaskie - nie koniecznie okrągłe - znajdki .Dla tego wiadomo że warto kopać . Można wnioskować po wysokim , bardzo charakterystycznym pisknięciu że pod cewką jest coś fajnego . Dźwięki te są identyczne dla każdego typu metalu w kształcie okrągłym lub blaszka itp .Na ten dźwięk nachodzi drugi ( coś na wzór statyka i dynamika ) Takie znajdki są nie do przegapienia . No i najważniejsze - tylko słuchawki ! Im znalezisko głębiej , tym sygnał cichszy . Trzeba się wsłuchać to będziesz kopał bardzo głęboko (40 cm i więcej ) To tyle tak w skrócie i bardzo uproszczonym językiem .
Co do awaryjności ACE to raczej nie bał bym się używki - one się w zasadzie nie psują , chyba że cewka i elektronika . Ale to tylko ze złego operowania lub starości - kondensatory mają swoją żywotność i z czasem zmieniają parametry ;)
Napisano
Może źle się wyraziłem co do tego że dźwięki są identyczne dla każdego metalu - jest tak w przypadku koloru nie żelastwa .Chodzę na dyskryminacji 25-30 więc część nie ciekawych znajdek jest sygnalizowana ,ale ton jest niski i poszarpany . Dla wprawionego i osłuchanego operatora nawet sygnały PRO są do rozróżnienia , ale z tym trzeba się oswoić :) To największa bolączka G 150 , 250 i 350 - te przeklęte DING DONG i łeb rozrywa i kopać czy nie kopać (najlepiej kopać wszystko żeby nie przegapić czegoś fajnego)
Napisano
Aaaa - najważniejsze - nie można porównywać Argo do Optimy - może są takie same z wyglądu i podobne w ustawieniach i funkcjach ale to 2 różne wykrywacze . Optima z cewką 29 DD to sprzęt warty uwagi .
Napisano
Czyli panowie 350 używka
potrenować i sprzedać i na pro lub coś w tym stylu przeskoczyć
tak bym to rozumiał

pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie