Kriczer Napisano 19 Grudzień 2015 Napisano 19 Grudzień 2015 Miał Argo? Ja nadal mam argo, nadal używam argo, nadal biegam z argo, nie napiszę, że nadal mnie przeraża i zaskakuje bo zdążyłem je poznać. Jeżeli ty twierdzisz, że optima to sprzęt typu włącz i szukaj, to może się nie udzielaj? Albo nie wiem, pochodź po lasach/polach/łąkach/gruzowiskach albo po pas w bagnie to pogadamy.Nie jest to mój pierwszy detektor ale jak widać ktoś z forum wie lepiej. Garret polecany bo był tani ? Twoim rozumowaniem polecajmy chinole bo są tanie, chyba jesteś geniuszem normalnie...garetty są polecane bo były tanie, padłem, leżę, nie wstaję.
melchior71 Napisano 20 Grudzień 2015 Napisano 20 Grudzień 2015 Nie no panowie - odpuście :) ACE 150 czy 250 były może kiedyś tanie ! Teraz , a szczególnie w okresie przedświątecznym jak co roku Optimę można kupić za 1700 więc dla tego pisałem że nie zdecydował bym się na ACE 250 a co dopiero na 350 - nie warte swej ceny . Garrett AT Pro - nawiązując do postu PENelektronik - to inna bajka .Cena też z kosmosu (2500 -około i więcej ) ale warto. Co do obwiedni sygnału : Właśnie w trybie pro dostajesz sygnał i dźwięki których w trybie standard nie ma . Cewka reaguje na płaskie - nie koniecznie okrągłe - znajdki .Dla tego wiadomo że warto kopać . Można wnioskować po wysokim , bardzo charakterystycznym pisknięciu że pod cewką jest coś fajnego . Dźwięki te są identyczne dla każdego typu metalu w kształcie okrągłym lub blaszka itp .Na ten dźwięk nachodzi drugi ( coś na wzór statyka i dynamika ) Takie znajdki są nie do przegapienia . No i najważniejsze - tylko słuchawki ! Im znalezisko głębiej , tym sygnał cichszy . Trzeba się wsłuchać to będziesz kopał bardzo głęboko (40 cm i więcej ) To tyle tak w skrócie i bardzo uproszczonym językiem . Co do awaryjności ACE to raczej nie bał bym się używki - one się w zasadzie nie psują , chyba że cewka i elektronika . Ale to tylko ze złego operowania lub starości - kondensatory mają swoją żywotność i z czasem zmieniają parametry ;)
melchior71 Napisano 20 Grudzień 2015 Napisano 20 Grudzień 2015 Może źle się wyraziłem co do tego że dźwięki są identyczne dla każdego metalu - jest tak w przypadku koloru nie żelastwa .Chodzę na dyskryminacji 25-30 więc część nie ciekawych znajdek jest sygnalizowana ,ale ton jest niski i poszarpany . Dla wprawionego i osłuchanego operatora nawet sygnały PRO są do rozróżnienia , ale z tym trzeba się oswoić :) To największa bolączka G 150 , 250 i 350 - te przeklęte DING DONG i łeb rozrywa i kopać czy nie kopać (najlepiej kopać wszystko żeby nie przegapić czegoś fajnego)
melchior71 Napisano 20 Grudzień 2015 Napisano 20 Grudzień 2015 Aaaa - najważniejsze - nie można porównywać Argo do Optimy - może są takie same z wyglądu i podobne w ustawieniach i funkcjach ale to 2 różne wykrywacze . Optima z cewką 29 DD to sprzęt warty uwagi .
darr33 Napisano 23 Grudzień 2015 Autor Napisano 23 Grudzień 2015 Czyli panowie 350 używka potrenować i sprzedać i na pro lub coś w tym stylu przeskoczyć tak bym to rozumiał pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.