Skocz do zawartości
  • 0

Oznaczenia na łusce

biniurts

Pytanie

Napisano
mam łuskę z oznaczeniami:

84
7,65

wygląda to dokładnie jak powyżej, czyli 84 jest na godz. 12 łuski a 7,65 na godz. 6. Łuska oczywiście od naboju 7,65mm x 17 Browning i moje pytanie co w tym wypadku oznacza 84? przeszukałem wszystkie znane mi źródła informacji ale nie mogę nic znaleźć.

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wrzucam zdjęcie wcześniej opisywanej łuski, chodzi mi co oznacza liczba 84 i kto wyprodukował. Co prawda już to ustaliłem ale nie jestem do końca przekonany i chciałbym aby ktoś kto wie się wypowiedział.

Napisano
Co prawda już to ustaliłem ale nie jestem do końca przekonany i chciałbym aby ktoś kto wie się wypowiedział".

To może najpierw napisz co ustaliłeś :)
Napisano
Ustaliłem, że w ten sposób znakowała fabryka Pretoria Metal Pressings z RPA, a 84 to rok produkcji (to raczej oczywiste) tylko że chciałbym aby ktoś potwierdził, że to ta fabryka tak znakowała.
Napisano
mam łuskę z oznaczeniami:

84
7,65

wygląda to dokładnie jak powyżej, czyli 84 jest na godz. 12 łuski a 7,65 na godz. 6. Łuska oczywiście od naboju 7,65mm x 17 Browning i moje pytanie co w tym wypadku oznacza 84? przeszukałem wszystkie znane mi źródła informacji ale nie mogę nic znaleźć.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie