Arek73 Napisano 3 Grudzień 2015 Autor Napisano 3 Grudzień 2015 Witam. Co sądzicie o tej monecie? Oryginał, czy fals?
rafi12 Napisano 3 Grudzień 2015 Napisano 3 Grudzień 2015 oryginał,tym bardziej że sprzedaje go Witold Borowski specjalista od monet Jagiełły.:)
Arek73 Napisano 3 Grudzień 2015 Autor Napisano 3 Grudzień 2015 przymierzałem się do kupna tej monety,ale zastanawiały mnie te wżery. Na innych monetach czegoś takiego nie widziałem. Wydawało mi się że były bite z dobrego srebra. Widocznie muszę się jeszcze wiele nauczyć... rafi12 dzięki za odpowiedź
rafi12 Napisano 3 Grudzień 2015 Napisano 3 Grudzień 2015 moneta znana z rozoranego skarbu z północnego mazowsza, ziemia nie była dla niej łaskawa.
manierka Napisano 4 Grudzień 2015 Napisano 4 Grudzień 2015 jeżeli monety były zlepione np w skarbie to czasami po rozdzieleniu pozostają takie ślady widziałem coś podobnego na gorszych praskich w miejscu zlepienia monet podobnie jak u ciebie a jak jeszcze ktoś na siłę rozdziela takie monety to się to może tak skończyć uszkodzeniem skarby to chemicznie np winianem a w tym wypadku rolnik maszyna zrobił swoje w ziemia resztę pozdr.
mimir Napisano 5 Grudzień 2015 Napisano 5 Grudzień 2015 wygląda na fałszerstwo z epoki lub zaniżanie zawartości kruszcu przez emitenta
rafi12 Napisano 5 Grudzień 2015 Napisano 5 Grudzień 2015 oryginał na 100%, proszę się skontaktować z panem Witoldem Borowskim autorytetem od monet Jagiełły witborowski@o2.pl
moruskot Napisano 7 Styczeń 2016 Napisano 7 Styczeń 2016 Rafi jestem za i jeśli ten człowiek wystawia już coś Jagiełły to bankowo oryginał.Pozdrawiam Pana Witka...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.