gudek82 Napisano 23 Listopad 2015 Autor Share Napisano 23 Listopad 2015 WitamWpadł mi srebrny sygnet najprawdopodobniej z rubinem.Po jego lewej i prawej stronie widnieje podwójny krzyż. Czy może to być herb ?, jeżeli tak jaki, prosiłbym także o pomoc w wydatowaniu, na sygnecie nie znalazłem żadnych punc. U góry inicjały KE, fajnie byłoby znaleźć do jakiego rodu należał.Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gudek82 Napisano 23 Listopad 2015 Autor Share Napisano 23 Listopad 2015 foto 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gudek82 Napisano 23 Listopad 2015 Autor Share Napisano 23 Listopad 2015 foto 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gudek82 Napisano 23 Listopad 2015 Autor Share Napisano 23 Listopad 2015 Szukając wczoraj inicjałów znalazłem posta kolegi z żetonem, w sumie nie daleka okolica, może dałoby się to powiązać.http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=739916#1762298 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 23 Listopad 2015 Share Napisano 23 Listopad 2015 Jak dla mnie lata 20-40-te XX wieku. Szczerze wątpię, żebyś przyporządkował go do kogoś konkretnego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.