Beznick Napisano 22 Listopad 2015 Autor Napisano 22 Listopad 2015 Witam. Potrzebuję pomocy w identyfikacji owego przedmiotu (chciałbym chociaż dowiedzieć się co na nim jest wygrawerowane).
jarekpokor Napisano 13 Grudzień 2015 Napisano 13 Grudzień 2015 Mam wrażenie,że napis jest w języku hebrajskim więc jeśli możesz rozpoznać litery to poszukaj translatora i spróbuj rozszyfrować.Pamiętaj tylko,że to pismo czyta się odwrotnie niż resztę alfabetów czyli od prawej do lewej.Kiedys znalazłem kawałek tabliczki/matrycy ołowianej z takim pismem i parę pojedynczych słów udało mi się przetłumaczyć choć nie układały się w sensowną całość.
Beznick Napisano 25 Listopad 2015 Autor Napisano 25 Listopad 2015 Ktoś cokolwiek jest w stanie powiedzieć??
olwers1 Napisano 25 Listopad 2015 Napisano 25 Listopad 2015 Nie wiem co to jest pierwszy raz coś podobnego widzę wiem tylko tyle że jest bardzo stary.
Beznick Napisano 22 Listopad 2015 Autor Napisano 22 Listopad 2015 Witam. Potrzebuję pomocy w identyfikacji owego przedmiotu (chciałbym chociaż dowiedzieć się co na nim jest wygrawerowane).
pol35 Napisano 22 Listopad 2015 Napisano 22 Listopad 2015 Ten pierścionek mógł by być na lepszym zdjęciu
Pytanie
Beznick
Witam. Potrzebuję pomocy w identyfikacji owego przedmiotu (chciałbym chociaż dowiedzieć się co na nim jest wygrawerowane).
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.