mmmmmmm urghhh! Napisano 21 Listopad 2015 Autor Share Napisano 21 Listopad 2015 Witajcie. Moneta destrukt, mniejsza od boratynki, miedziana. Praktycznie nieczytelna ale w centralnym punkcie jest coś co mi się kojarzy ze skrzyżowanymi kluczami.Może ktoś jest w stanie określić co to za moneta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmmmmmm urghhh! Napisano 21 Listopad 2015 Autor Share Napisano 21 Listopad 2015 druga strona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmmmmmm urghhh! Napisano 21 Listopad 2015 Autor Share Napisano 21 Listopad 2015 jeszcze raz - może bardziej widoczna.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IdeL Napisano 21 Listopad 2015 Share Napisano 21 Listopad 2015 Straszny destrukt, ale będzie pewnie szeląg ryski Krystyny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmmmmmm urghhh! Napisano 21 Listopad 2015 Autor Share Napisano 21 Listopad 2015 IdeL - podaję link do mego postu z szelągiem Krystyny http://odkrywca.pl/szelag,747984.html#747984.Według mnie monety całkowicie niepodobne do siebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqr Napisano 21 Listopad 2015 Share Napisano 21 Listopad 2015 szeląg ryski Krystyny,Gustawa Adolfa albo Zygmunta III. Tylko odczytanie monogramu pozwoli na określenie właściwego emitenta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmmmmmm urghhh! Napisano 22 Listopad 2015 Autor Share Napisano 22 Listopad 2015 Już znalazłam Szeląg Ryski Karola X - choć ręki nie dam sobie obciąćŹródło: http://myvimu.com/exhibit/18693917-szelag-ryski-karola-x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rosforek Napisano 22 Listopad 2015 Share Napisano 22 Listopad 2015 Według mnie: fałszywy szeląg ryski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.