xdzieciolx Napisano 18 Listopad 2015 Autor Share Napisano 18 Listopad 2015 Witam, co sądzicie o tym wykrywaczu? http://allegro.pl/minelab-e-track-uszkodzony-i5805043275.htmlDo naprawy czy lepiej kupić sprawnego za normalne pieniądze? Z góry dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Weles Napisano 18 Listopad 2015 Share Napisano 18 Listopad 2015 Prawie każda część w jakimś stopniu uszkodzona..i jeszcze nie wiadomo co z elektronkią.Chyba lepiej szukać innej oferty,ja osobiście bym nie ryzykował,nawet za małe pieniądze.I do tego bez cewki..pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IdeL Napisano 18 Listopad 2015 Share Napisano 18 Listopad 2015 Jeżeli facet nie kłamie, może być rozmaicie.W najpozytywniejszym przypadku może to być kwestia zawilgocenia lub pokrycia się PCB jakimiś nalotami solnymi (zdarza się).Mniej optymistyczna wersja - walnięta klawiatura. Spory koszt i trudno ją zdobyć - można próbować ją naprawiać lub zamówić zrobienie takiej. Jest dobra firma w Gliwicach robiąca klawiatury, ale trzeba zamówić co najmniej trzy, a za każdą pewnie ze 400zł należy odpękać.Wersja bardzo prawdopodobna - uszkodzony mikrokontroler. I sprzedający o tym doskonale wie, ale udaje greka wypisując dyrdymały w treści aukcji.W życiu nie uwierzę, że sprzęt wart co najmniej trzy i pół patola nie był oddany do jakiegoś serwisu, w celu zdiagnozowania usterki. Przynajmniej ja w życiu nie spotkałem użytkownika detektora z górnej półki, który w przypadku stwierdzenia problemów, ot tak, na pałę próbowałby go sprzedać za co łaska", bez podjęcia jakichkolwiek prób naprawy.Może być i sto tysięcy innych pierdółek - uszkodzony lub odklejony od pada jakiś element dyskretny, który czasem coś tam łączy i na jakiś czas uruchamia urządzenie.W każdym razie to jest totolotek i jeśli się nie znasz (b.dobrze) na elektronice oraz nie wiesz jak zdobyć części zamienne w razie problemów, to odpuść sobie taki nabytek. No chyba, że lubisz ryzyko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xdzieciolx Napisano 18 Listopad 2015 Autor Share Napisano 18 Listopad 2015 Bardzo dziękuje koledzy za szybką odpowiedz. Odpuszczam sobie ten nabytek. Mam na oku jeszcze jednego, sprawnego za 4tys, więc i chyba go wybiorę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.