Witam wszystkich, przeglądając to forum często widziałem bardzo pomocne w identyfikacji komentarze, teraz ja jestem w potrzebie;) Próbuję ustalić co to za silnik, jakiej jest produkcji i jaki to model. Bardzo mi zależy na skompletowaniu brakujących części i uruchomieniu. Silnik bardzo przypomina Villiers Super Sport, jednak różni się głowicą i detalami. Z oznaczeń widocznych na silniku widoczny jest numer seryjny: 21333" oraz 2 V175". Na cylindrze jest też widoczne wytłoczone logo" - widoczne na zdjęciu. Do tego na nakrętce odprężnika napis RAVA" lub RAWA". Tłok jest z deflektorem. Przybliżona pojemność jaką wyliczyłem to około 200cm. Będę wdzięczny za jakiekolwiek informacje, pozdrawiam
Pytanie
niko_pn
Witam wszystkich, przeglądając to forum często widziałem bardzo pomocne w identyfikacji komentarze, teraz ja jestem w potrzebie;)
Próbuję ustalić co to za silnik, jakiej jest produkcji i jaki to model. Bardzo mi zależy na skompletowaniu brakujących części i uruchomieniu. Silnik bardzo przypomina Villiers Super Sport, jednak różni się głowicą i detalami. Z oznaczeń widocznych na silniku widoczny jest numer seryjny: 21333" oraz 2 V175". Na cylindrze jest też widoczne wytłoczone logo" - widoczne na zdjęciu. Do tego na nakrętce odprężnika napis RAVA" lub RAWA". Tłok jest z deflektorem. Przybliżona pojemność jaką wyliczyłem to około 200cm. Będę wdzięczny za jakiekolwiek informacje, pozdrawiam
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.