Skocz do zawartości
  • 0

Płaszcz i spodnie wojskowe

manierka

Pytanie

Napisano
Witam i pozdrawiam. Mam do identyfikacji taki oto mund, który podobno należał do komendanta MO zaraz po wojnie został podobno zastrzelony. Nie znam się w tym temacie a jest to dar dla muzeum i poproszono mnie o pomoc w ustaleniu dokładnie co to jest. Chodzi mi dokładnie o wzory itp. Płaszcz jak na moje polski guziki płaszczowe-orły z koroną bez sygnatur ale na pagonach bez korony. Co do spodni to wyglądają na USA lotnicze na co wskazuje napis jest też metka proszę was o jak najdokładniej można określenie bo to szczyty cel. Dodam że ma trafić na ekspozycję
  • Odpowiedzi 67
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Dziękuje za określenie spodni myślę że to wystarczy z tego co mówicie to produkcja z końcowych lat wojny. Bardzo bym prosił o określenie jeszcze tego płaszcza bo to dla mnie nie do pokonania dostałem jęz info że może to być jakiś brytyjczyk lub niemiec bodajże SA itp. ale nikt mi nic konkretnie nie powiedział co to jest. Jak znajdę więcej czasu to poszukaj jeszcze pieczątek może coś wyjdzie? na ten czas to co pokazałem a zależy mi bardzo żeby dopiąć to do końca. Mam nadzieję że jakiś fachowiec to pomoże rozwikłać proszę w razie czego mnie pytać podam to co ew będzie potrzebne pozdr

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie