Skocz do zawartości
  • 0

Zwłoki ostrza noża

Blaszczu

Pytanie

Napisano

Witam Kolegów,mam prośbę o pomoc w identyfikacji tego ostrza.Jest po autolizie,chociaż nie wygląda.Szer.ostrza ok.30mm,dł.ostrza ok.110mm,dł całości 145mm.Wygląda na nóż kuchenny,obym się mylił.Proszę o pomoc w pochodzeniu i ewentualnym datowaniu .Nie spodziewam się szału w tym stanie,jednak wiem ,że jeśli nie na tym forum,to na żadnym się więcej nie dowiem.Szacun,z góry dzięki i pzdr.

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam Kolegów,mam prośbę o pomoc w identyfikacji tego ostrza.Jest po autolizie,chociaż nie wygląda.Szer.ostrza ok.30mm,dł.ostrza ok.110mm,dł całości 145mm.Wygląda na nóż kuchenny,obym się mylił.Proszę o pomoc w pochodzeniu i ewentualnym datowaniu .Nie spodziewam się szału w tym stanie,jednak wiem ,że jeśli nie na tym forum,to na żadnym się więcej nie dowiem.Szacun,z góry dzięki i pzdr.

Napisano
to był nóż Michaela Wittmana ewidentnie widać ze profesjonalna robota rocznik 1942.
Szkoda ze obok tego złomu nie postawiłeś jeszcze fusów i wosku,łatwiej poszło by wróżenie ;-)
Blaszczu nie rób sobie jaj takimi fantami,napoleon skończył ty zaczynasz..

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie