mensguth6 Napisano 5 Październik 2015 Autor Share Napisano 5 Październik 2015 witam ,taka wpinka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mensguth6 Napisano 5 Październik 2015 Autor Share Napisano 5 Październik 2015 slady po mocowaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mensguth6 Napisano 5 Październik 2015 Autor Share Napisano 5 Październik 2015 takie cuś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mensguth6 Napisano 5 Październik 2015 Autor Share Napisano 5 Październik 2015 druga strona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mensguth6 Napisano 5 Październik 2015 Autor Share Napisano 5 Październik 2015 taki medal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mensguth6 Napisano 5 Październik 2015 Autor Share Napisano 5 Październik 2015 2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mensguth6 Napisano 5 Październik 2015 Autor Share Napisano 5 Październik 2015 taka wpinka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mensguth6 Napisano 5 Październik 2015 Autor Share Napisano 5 Październik 2015 druga strona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 5 Październik 2015 Share Napisano 5 Październik 2015 aki medal" - Krzyż ERINNERUNGSKREUZ FÜR 1866http://myvimu.com/exhibit/46381217-krzyz-erinnerungskreuz-f-r-1866 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manierka Napisano 5 Październik 2015 Share Napisano 5 Październik 2015 Nie wiem czy to prawda ale coś kiedyś słyszałem że podobno wybito je z przetopionych Austriackich dział ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrV Napisano 5 Październik 2015 Share Napisano 5 Październik 2015 A to nie z francuskich dział były bite medale po wojnie francusko-pruskiej? Przyznawano je oficerom i podoficerom oraz weteranom wojen 1848/1849, 1864, 1866 i 1870/71. Albo kolega pomylił fakty, albo nie wiedziałem o takim fakcie w stosunku do Austrii. Prawdą jest, że wojna ta miała na celu zapewnienie dominacji Prusom nad narodami niemieckojęzycznymi, ale takie postępki byłyby de facto upokorzeniem naturalnych sojuszników. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrV Napisano 5 Październik 2015 Share Napisano 5 Październik 2015 Aluminiowy medal może być pamiątkowy, oczywiście przedstawia cesarza i cesarzową Niemiec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mensguth6 Napisano 5 Październik 2015 Autor Share Napisano 5 Październik 2015 Dobra-aluminiowy jest za manewry w 1913r.Ta pięść mnie intryguje-do niczego nie potrafię tego przypisać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.