Senemedar Napisano 4 Październik 2015 Autor Napisano 4 Październik 2015 Jak w tytule, napis widnieje na starym kluczyku od zegarka Hirschman" ??
IdeL Napisano 4 Październik 2015 Napisano 4 Październik 2015 Jeśli dobrze odczytuję, to napisane jest Hirschman.To nierzadkie nazwisko. Z niemieckiego - hisrch - jeleń.
IdeL Napisano 4 Październik 2015 Napisano 4 Październik 2015 Interesuję się od dość dawna zegarami i trochę je kolekcjonuję. Natomiast nigdy nie spotkałem się z nazwiskiem Hirschman w kontekście zegarów. Mam też nieco rodziny w DE i słyszałem od Niemiaszków, że przynajmniej swego czasu nie przywiązywało się tam większej wagi do tego, czy nazwisko zakończone man", miało na końcu jedno czy dwa ".Wydawać się może, że ktoś o tym nazwisku po prostu miął firemkę odlewniczą, gdzie produkował kluczyki na potrzeby producentów zegarów.Istnieje obecnie kilka marek hirschmann" produkujących różne rzeczy - przełączniki sieciowe czy anteny samochodowe.Być może któraś z nich ma korzenie w kluczykach".
Sōji Okita Napisano 10 Październik 2015 Napisano 10 Październik 2015 Firma Hirschmann powstała w roku 1924. Faktycznie zajmowała się połączeniami sieciowymi. Wszystko wskazuje na to, że prezentowany klucz nie jest od zegara, tylko od skrzynki elektrycznej.
Pytanie
Senemedar
Jak w tytule, napis widnieje na starym kluczyku od zegarka Hirschman" ??
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.