Techuu Napisano 29 Wrzesień 2015 Autor Napisano 29 Wrzesień 2015 Szklanka Coca Cola z Myszką Miki, napisy i grafika naniesione szklistą farbą, czy ktoś wie w jakim okresie były produkowane oraz czy jest to oficjalny wyrób Coca Coli ?
and_andrzej Napisano 1 Październik 2015 Napisano 1 Październik 2015 Zapytałem o te szklanke mojego kumpla który szefuje firmowemu archiwum Coca-Coli w Atlancie. Nie ma czegos takiego w zbiorach i katalogach, obrazek poszedł do ludzi z archiwum Disneya. Zobaczymy. Prawdopodobnie to jakas lokalna inicjatywa i producent. Zdjecia sygnatur ułatwiłyby sprawę.pozdro. and.
bjar_1 Napisano 1 Październik 2015 Napisano 1 Październik 2015 Prawdopodobnie to jakas lokalna inicjatywa i producent" - ja też tak sądzę, stawiam na lata 70-80-te.
and_andrzej Napisano 1 Październik 2015 Napisano 1 Październik 2015 :) aczkolwiek liternictwo logo i Myszka Miki - zlatuje mi latami 30. Ale sama szklanka już nie :)
Techuu Napisano 1 Październik 2015 Autor Napisano 1 Październik 2015 Niestety brak jakichkolwiek sygnatur, oznaczeń na dnie szklanki. Biła cześć powierzchni szklanki jest szorstka, same napisy i grafika naniesione szklistą farbą. Wymiary wysokość 10cm, średnica 6,8cm.Szklanki odnalezione w zrujnowanej fabryce napojów gazowanych na Lubelszczyźnie.
and_andrzej Napisano 30 Wrzesień 2015 Napisano 30 Wrzesień 2015 Daj zdjecie od spodu, ma jakies sygnatury ? Obrazek malowany farba czy może jednak np. trawione szkło ?
bjar_1 Napisano 2 Październik 2015 Napisano 2 Październik 2015 Jednak dokładam jeszcze dekadę - lata 80-90-te.
and_andrzej Napisano 2 Październik 2015 Napisano 2 Październik 2015 :) niewykluczone, a nawet bardzo prawdopodobne graniczące niemalże z pewnoscią ze artefakt pochodzi z epoki polskiego wczesnego kapitalizmu. Btw.. ciekawe co chopaki z archiwów Disneya powiedzą :).Anyway - ciekawostka i dla mocno zakręconych na punkcie CC kolekcjonerów to może być interesujące.
Pytanie
Techuu
Szklanka Coca Cola z Myszką Miki, napisy i grafika naniesione szklistą farbą, czy ktoś wie w jakim okresie były produkowane oraz czy jest to oficjalny wyrób Coca Coli ?
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.