pooshkins Napisano 20 Sierpień 2015 Autor Napisano 20 Sierpień 2015 Cześć,kupiłem dzisiaj bluzę ze zdjęcia.Nie mogę jej zidentyfikować , nie znalazłem niczego podobnego w książkach jak i w necie.Posiada tylko wewnętrzne kieszenie.Obszycie kołnierza wygląda na oryginalne.
bsam20 Napisano 20 Sierpień 2015 Napisano 20 Sierpień 2015 To jakaś powojenna bluza. Wcale nie musi być niemiecka. Pieczęć to lipa. Widziałeś kiedyś pieczęcie na umundurowaniu?
pooshkins Napisano 20 Sierpień 2015 Autor Napisano 20 Sierpień 2015 Materiał jest bardzo podobny do tego używanego na wczesnych bluzach bundeswehry.Dlaczego też zakładam ,że jest niemiecka.
Trogelsunt. Napisano 22 Sierpień 2015 Napisano 22 Sierpień 2015 Jest to jakaś bluza NVA czyli powojenna z NRD.Charakterystyczny ciemnoszary kołnierz i dziurki na ramionach do mocowania guzików.Pozdro.
Pytanie
pooshkins
Cześć,kupiłem dzisiaj bluzę ze zdjęcia.Nie mogę jej zidentyfikować , nie znalazłem niczego podobnego w książkach jak i w necie.
Posiada tylko wewnętrzne kieszenie.Obszycie kołnierza wygląda na oryginalne.
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.