ktos451 Napisano 8 Sierpień 2015 Autor Share Napisano 8 Sierpień 2015 Hej witam, czy obszycie bluzy hbt M43 patkami na podkładce i naramiennikami starego wzoru (ciemne jak kołnierz w bluzie M36) było by błędem (chodzi o medyka)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 8 Sierpień 2015 Autor Share Napisano 8 Sierpień 2015 Aaa i jeżeli ktoś posiada proszę o wrzucanie zdjęć żołnierzy w takich bluzach. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slajmi130 Napisano 9 Sierpień 2015 Share Napisano 9 Sierpień 2015 Teoretycznie nie było by to błędem, zdarzały się konwertowane bluzy późnego wzoru na styl M36, w dodatku np z trójkątnymi naramiennikami. Niestety z pracy nie jestem w stanie dodać zdjęcia przykładowego. ale może z domu powinno mi się udać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 10 Sierpień 2015 Autor Share Napisano 10 Sierpień 2015 Dzięki wielkie za odpowiedź, a teraz nasuwa się kolejne pytanie czy to przypadek 1 / 1 000 000, czy raczej taki standard.O takim konwertowaniu bluz słyszałem i nawet miałem zdjęcia ale w suknie - ogólnie mało jest zdjęć drillichjacke. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slajmi130 Napisano 10 Sierpień 2015 Share Napisano 10 Sierpień 2015 No nie było to najczęściej spotykane zjawisko, odpruwanie patek kołnierzowych i przekładanie naramienników z bluz wełnianych do drelichowych, to samo tyczy się stopni i naszywek. Znajdę gdzieś fajną rozprawę na temat drillichanzug, bo pamiętam że gdzieś była Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slajmi130 Napisano 10 Sierpień 2015 Share Napisano 10 Sierpień 2015 http://panzerlehr.forumoteka.pl/temat,169,mundury-drelichowe-drillichanzug,strona,0.html?postdays=0&postorder=ascPolecam ten wątek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slajmi130 Napisano 10 Sierpień 2015 Share Napisano 10 Sierpień 2015 Przepraszam bo źle się wyraziłem w poście powyżej. Miało być że było to spotykane zjawisko. No nie" miało być jako odpowiedź na pytanie czy to przypadek. Przepraszam ale stylistycznie się nie popisałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 10 Sierpień 2015 Autor Share Napisano 10 Sierpień 2015 Czyli komplet obszyć medycznych od munduru M36 będzie jak najbardziej OK na drelichu? PS Forum jak najbardziej widziałem i czytałem ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 10 Sierpień 2015 Autor Share Napisano 10 Sierpień 2015 Czyli komplet obszyć medycznych od munduru M36 będzie jak najbardziej OK na drelichu? PS Forum jak najbardziej widziałem i czytałem ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slajmi130 Napisano 11 Sierpień 2015 Share Napisano 11 Sierpień 2015 Wg mnie tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.