Witam. Trafił mi się taki celownik. Niby standard do strzelania ogniem do celów naziemnych na wprost. Celownik jakich wiele od Flaków, Paków itp. Sygnowany ZF 3x8 Flak. Jest tylko jedno ale.. Druga sygnatura częściowo nieczytelna to... M.G. 151/15. Na krzyżu celowniczym również w nawiasie 15mm. I tu pojawia sie moje pytanie. Co to za MG 151/15 w wersji naziemnej? Na czym to było montowane? Nigdy czegoś takiego nie widziałem. Ogólnie 15mm produkowana była bardzo krótko i szybko zastąpiona 20mm. Czyżbym znowu trafił jakiś nietyp i u pewnym sensie unikat?
Pytanie
bsam20
Witam. Trafił mi się taki celownik. Niby standard do strzelania ogniem do celów naziemnych na wprost. Celownik jakich wiele od Flaków, Paków itp. Sygnowany ZF 3x8 Flak. Jest tylko jedno ale..
Druga sygnatura częściowo nieczytelna to... M.G. 151/15. Na krzyżu celowniczym również w nawiasie 15mm.
I tu pojawia sie moje pytanie. Co to za MG 151/15 w wersji naziemnej? Na czym to było montowane? Nigdy czegoś takiego nie widziałem. Ogólnie 15mm produkowana była bardzo krótko i szybko zastąpiona 20mm.
Czyżbym znowu trafił jakiś nietyp i u pewnym sensie unikat?
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.