Kilka dni temu z lepkiego torfu wyskoczyło takie oto coś, przypuszczam, że może to być kula armatnia. Nie ma żadnego otworu, jest w miarę jednolita. Znaleziona w mazowieckim na wschód od stolicy. Waga: 1,16g Średnica: ok 5cm Prosiłbym o ID, datowanie oraz jeżeli to możliwe, prosiłbym również o wskazanie armaty, z której taką amunicją strzelano. I jeszcze jedno pytanie. Czym to wyczyścić? Elektroliza, autoliza, kw. Szczawiowy? Czy zostawić jak jest? Bo na razie przeczyściłem tylko szczotką z wodą i mydłem.
Pytanie
damek10
Witam,
Kilka dni temu z lepkiego torfu wyskoczyło takie oto coś, przypuszczam, że może to być kula armatnia. Nie ma żadnego otworu, jest w miarę jednolita. Znaleziona w mazowieckim na wschód od stolicy.
Waga: 1,16g
Średnica: ok 5cm
Prosiłbym o ID, datowanie oraz jeżeli to możliwe, prosiłbym również o wskazanie armaty, z której taką amunicją strzelano.
I jeszcze jedno pytanie. Czym to wyczyścić? Elektroliza, autoliza, kw. Szczawiowy? Czy zostawić jak jest? Bo na razie przeczyściłem tylko szczotką z wodą i mydłem.
Z góry dzięki za pomoc :)
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.