italsko Posted July 29, 2015 Posted July 29, 2015 witam, mam ogromny problemW sobotę wyjeżdżam w Bieszczady, a dzisiaj odkryłem problem z wykrywaczem :(Kiedy włączam wykrywacz i naciskam przycisk strojenia do gruntu, pojawia się komunikat <brak sondy> oraz wykrywacz zaczyna wydawać powtarzalne dźwięki. Za pierwszym razem pomogło po prostu odkręcenie i wkręcenie sondy , ale przy wyłączeniu i ponownym włączeniu znowu pojawił się ten sam problem, tym razem nie pomogło rozkręcenie. Czego to może być wina? kupować nową cewkę? czasu jest mało, więc liczę na szybką pomoc.pozdrawiam
piotr01051989 Posted July 29, 2015 Posted July 29, 2015 Hej, miałem to samo ze swoją proximą. Najprawdopodobniej kabel od cewki. Ja wysłałem swoją do serwisu, wymienili cewkę i jest ok.
italsko Posted July 29, 2015 Author Posted July 29, 2015 dzięki za odpowiedź postaram się dorwać nową cewkę gdzieś w okolicy
bryan100 Posted July 29, 2015 Posted July 29, 2015 Uważaj bo jak jesteś spoza Bieszczad a masz zamiar tam kopać to już nie żyjesz(coś tak czytałem na yyyyyyyyyyyy towarzyskim?)
Szukanko Posted July 29, 2015 Posted July 29, 2015 Sprawdź czy nie poluzował się jeden z przewodów we wtyczce sondy którą dokręcasz do puszki.
italsko Posted July 30, 2015 Author Posted July 30, 2015 usterka zidentyfikowana- przetarcie przewodu przy cewce
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.