przemek.git Napisano 27 Lipiec 2015 Autor Share Napisano 27 Lipiec 2015 Proszę o pomoc w identyfikacji mosiężnego guzika tłoczonego, brak sygnatury, widnieje na nim mnich lub pruski żołnierz trzymający w dłoniach księgę?po prawej stronie widoczny smok. Średnica 3cm. Kraj pochodzenia trudno określić w rejonie znalezienia przebywały wojska niemieckie i rosyjskie. Proszę o wyrozumiałość to efekt moich pierwszych poszukiwań. Dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mimir Napisano 28 Lipiec 2015 Share Napisano 28 Lipiec 2015 skojarzenia...Kozak- strój, fryzura i bandura.Wykonanie, tematyka - okres Młoda Polska.Daj 2 str. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemek.git Napisano 28 Lipiec 2015 Autor Share Napisano 28 Lipiec 2015 drugiej strony nie było- wyleciała od korozji i wody-było to coś na kształ tektury lub rozmokniętego drewna- teraz uzupełniłem kawałkiem drewna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqr Napisano 28 Lipiec 2015 Share Napisano 28 Lipiec 2015 mi, on bardziej na Japończyka wygląda... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemek.git Napisano 28 Lipiec 2015 Autor Share Napisano 28 Lipiec 2015 Z tego co mi się udało dowiedzieć w tym miejscu stacjonowali Rosjanie- więc może faktycznie kozak. Ale co dalej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.