Senemedar Posted July 16, 2015 Author Posted July 16, 2015 10 pf. STAD CAMMIN i.P. 1918.Poszukuje informacji (i nigdzie nie mogę znaleźć, a pewnie są w jakimś katalogu) na temat tych monet. Pierwsza, lata w których była bita, mennica (Kamień?) jej zasięg, lokalny czy tylko miasto Kamień Pomorski czy jakiś zakład na jego terenie. Istnieje przypuszczenie że browar.
bjar_1 Posted July 16, 2015 Posted July 16, 2015 No chyba nie jedno:http://www.notgeld.sewera.pl/polskie/index.php?l=pl&co=kamien
Senemedar Posted July 16, 2015 Author Posted July 16, 2015 Coś więcej o tej,nakład, lata bicia itd. no i czy te informacje są rzeczywiście prawdziwe Bardzo rzadka, nienotowana moneta zastępcza niewielkiej wioski Lubin (koło Międzyzdrojów).Emitentem tej monety był radca przemysłowy ze Szczecina Johannes Heinrich Quistorp właściciel jednej z największych w Niemczech fabryk cementu Portlandzkiego, założonej w 1855 roku a mieszczącej się Lubiniu.
Senemedar Posted July 16, 2015 Author Posted July 16, 2015 Dzięki bjar czasem się nawet do czegoś przydasz (to samo przez pomyłkę kliknęło mi się w moim wątku)
bjar_1 Posted July 16, 2015 Posted July 16, 2015 Fraza moneta zastępcza miasto kamień pomorski 1918" w google, więc 5 sekund roboty. Szkoda, że sam na to nie wpadłeś.
Senemedar Posted July 16, 2015 Author Posted July 16, 2015 Wpadłem za to na to żeby wpisać jak jest na niej w oryginale i wyskoczyło tamto zdjęcie
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.