mintdarek Napisano 15 Lipiec 2015 Autor Share Napisano 15 Lipiec 2015 Witam Kolegow niedawno znalazlem tasak francuski model MLE1767 , niestety zostala tylko rekojesc cala glownia sie rozlozyla , nosze sie z zamiarem rekonstrukcji - oczywiscie nie jestem w stanie zrobienia tego sam takze chcialbym to oddac w jakes specjalistyczne rece , i tu moja prosba moze znacie jakas firme lub osobe ktora zajmuje sie tym profesjonalnie , chodzi mi o sprawdzone osoby i firmy ktore robily wam taka usluge i jakosc wykonania byla bardzo dobra zwracam sie z prosba o informacje o firmach godnych polecenia bede wdzieczny za wszelakie informacje zwrotne darek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 15 Lipiec 2015 Share Napisano 15 Lipiec 2015 Pod Wolbromiem jest Jan Kołodziej. Powinien to zrobić.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mintdarek Napisano 15 Lipiec 2015 Autor Share Napisano 15 Lipiec 2015 Dzieki bardzo kolego Cyrograf , jutro bede probowal sie skontaktowac , juz znalazlem namiary w internecie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remington Napisano 21 Lipiec 2015 Share Napisano 21 Lipiec 2015 Robiłem repliki tych tasaków. Największy problem był z uzyskaniem w przyzwoitej cenie choćby półfabrykatu nadającego się do wyprowadzenia na głownię identyczną z oryginałem. Na podstawie doświadczeń mogę powiedzieć, że ciężko znaleźć fachowca, co będzie wiedział o co chodzi. Są tacy, terminy mają półroczne, a ceny spodziewaj się min. 1tys. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 21 Lipiec 2015 Share Napisano 21 Lipiec 2015 Bez przesady, za tysiaka to większość tasaków można oryginalnych kupić. Robiona głownia do tasaka która z natury jest stosunkowo krótka, dodatkowo o ile posiada jakiekolwiek brudy to są jednostronne, nie może kosztować więcej ja 200 - 300 zł. Moim zdaniem przy większych kwotach dorabianie nie ma żadnego sensu.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remington Napisano 21 Lipiec 2015 Share Napisano 21 Lipiec 2015 Niestety prawda jest brutalna. Pozyskałem głownie za 350zł, które w licznych szczegółach nie wiele miały wspólnego z oryginałem. Prawdą jest też, że taniej idzie kupić oryginał niż robić replikę. Za przyzwoite oryginały tych tasaków zapłaciłem 400zł i 600zł z uszkodzoną pochwą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mintdarek Napisano 22 Lipiec 2015 Autor Share Napisano 22 Lipiec 2015 Witam kolegowja swoja orginalna rekojesc ktora znalazlem wyslalem do Pana Kolodzieja do rekonstrukcji - ma mi dorobic cala glownie takze zobacze co z tego wyjdzie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mintdarek Napisano 22 Lipiec 2015 Autor Share Napisano 22 Lipiec 2015 Kolego Remington a posiadasz moze jaks specyfikacje techniczna do tego modelu ???, ja w sieci znalazlem tylko jedno zdiecie z wymiarami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remington Napisano 22 Lipiec 2015 Share Napisano 22 Lipiec 2015 Czasami mam zlecenia konserwacji takiej broni, więc korzystając z okazji robię odrysy, dokumentacje. Stąd miałem specyfikacje głowni tego tasaka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.