bandurka1945 Napisano 11 Lipiec 2015 Autor Napisano 11 Lipiec 2015 Witam, uratowałem" ze złomu dziś takie coś, czy jest to element uprzęży z jakiegoś jucznego zwierza? Wszystkie przyrządy pomiarowe gdzieś zapodziałem więc wymiarów nie podam, ale jeżeli na zwierza to raczej osioł lub muł bo na konia za małe...
bandurka1945 Napisano 11 Lipiec 2015 Autor Napisano 11 Lipiec 2015 i widok z góry, jak to wyglądało w całości i czy jest przeznaczone do tego co sobie wymyśliłem, dzięki za wszelkie info pozdrawiam
wojtek1234321 Napisano 11 Lipiec 2015 Napisano 11 Lipiec 2015 Może to toś w tym stylu, czyli uprząż dla wołu, jarzmo, gdzie wół ciągnie ciężary czołem, ale coś wydaje mi się zbyt małe.https://pl.wikipedia.org/wiki/Jarzmo_(uprząż)#/media/File:Zugochsen.jpg
bandurka1945 Napisano 11 Lipiec 2015 Autor Napisano 11 Lipiec 2015 Dzięki Panowie za odpowiedzi, wygląda że będzie to jarzmo, szerokość fantu (zmierzonego linijką:)) to ok 40 cm to chyba będzie na woła pasować i te paski wygląda że zakładane na rogi:)
Pytanie
bandurka1945
Witam, uratowałem" ze złomu dziś takie coś, czy jest to element uprzęży z jakiegoś jucznego zwierza? Wszystkie przyrządy pomiarowe gdzieś zapodziałem więc wymiarów nie podam, ale jeżeli na zwierza to raczej osioł lub muł bo na konia za małe...
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.