michaelos Napisano 8 Lipiec 2015 Autor Napisano 8 Lipiec 2015 Witam. Czy jest to wojenna produkcja? Osobiście skłaniam się bardziej do powojennej wersji ale liczę na pomoc specjalistów. Pozdrawiam!
ppp.p Napisano 9 Lipiec 2015 Napisano 9 Lipiec 2015 Jeśli nawet powojenny, to bardzo wczesny - chyba nie widziałem nitowanych podpinek w hełmach młodszych niż z 1948r.Piotrek
ppp.p Napisano 9 Lipiec 2015 Napisano 9 Lipiec 2015 Gdzie znalazłeś to info o wzorku na wkładce?Piotrek
michaelos Napisano 9 Lipiec 2015 Autor Napisano 9 Lipiec 2015 Poprzedni właściciel miał ich około 10. Mówił o tym jak hełmy zbierał w okolicy nasypu kolejowego a zostały one wyrzucane podczas transportów kolejowych. Obecnie może mieć ten gość około 50 lat
michaelos Napisano 13 Lipiec 2015 Autor Napisano 13 Lipiec 2015 O super, dzięki:) Już traciłem nadzieję iż jest to garnek z okresu wojennego a tak to wydanego grosza mi nie szkoda:) Pozdrawiam:)
michaelos Napisano 8 Lipiec 2015 Autor Napisano 8 Lipiec 2015 Witam. Czy jest to wojenna produkcja? Osobiście skłaniam się bardziej do powojennej wersji ale liczę na pomoc specjalistów. Pozdrawiam!
michaelos Napisano 8 Lipiec 2015 Autor Napisano 8 Lipiec 2015 Wersja 6 nitowa. Zaznaczone umieszczenie 2 nitów
michaelos Napisano 8 Lipiec 2015 Autor Napisano 8 Lipiec 2015 A tu rozumiem rozmiar oraz numer serii. Nie doszukałem się gwiazdy
viras Napisano 8 Lipiec 2015 Napisano 8 Lipiec 2015 Gwiazda powinna być na daszku z przodu hełmu. Wymyj poduszki fasunku. Faktura wzoru na ceracie też może być wskazówką.
Pytanie
michaelos
Witam. Czy jest to wojenna produkcja? Osobiście skłaniam się bardziej do powojennej wersji ale liczę na pomoc specjalistów. Pozdrawiam!
14 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.