Szaman9 Napisano 7 Lipiec 2015 Autor Share Napisano 7 Lipiec 2015 potrzebuję porady fachowej , siedzę nad tym już drugi dzień i wszystko mi się pomieszało , chodzi mi o próbę Z 800 ( bo 008 Z jest niemożliwością , bo to chlorek cyrkonu , a to odpada ) , wynika , że Z to platyna lub pallad ( z grupy platynowców ) , ale głowa mi nie przypomina psa i tu jest problem ? bardziej człowieka ? ( Z - również oznacza , że Urząd Probierczy z Częstochowy ? ) Nie wiem z czego jest ten medalik przez to wszystko ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szaman9 Napisano 7 Lipiec 2015 Autor Share Napisano 7 Lipiec 2015 a druga sprawa to producent , wytwórca tego medalika , bo tylko w jednym miejscu jest sygnatura , koło zawiasika - VC ? poproszę o pomoc , bo ja chyba nie dam rady , już mi się wszystko miesza . pozdrawiam i obfitości . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szaman9 Napisano 7 Lipiec 2015 Autor Share Napisano 7 Lipiec 2015 a , ha i gdzieś w tym wszystkim przeleciało , że jak 3 cyfry to po 1986 , ale to mogł byc zamęt w mojej głowie ?? i może przy okazji Polski producent z może ostatnich 30 lat , a na pewno po II wojnie światowej - JP ? dzięki z góry i pozdrowienia z pięknego miasteczka . obfitości w trafieniach życia . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 7 Lipiec 2015 Share Napisano 7 Lipiec 2015 Masz tam MB i Jasną Górę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szaman9 Napisano 7 Lipiec 2015 Autor Share Napisano 7 Lipiec 2015 przepraszam , myślałem , że widac na zdjęciu , jest oczywiście to i to i nawet pod MB jest jakaś data , ale tak zlane,że trochę potrwa zanim się dowiem , lub już nie . ( i proszę Cię nie pisz mi , że to medalik liturgiczny produkowany po 1986 roku , bo to nie odpowie w ogóle na moje dwa pytania ) . pozdrawiam . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szaman9 Napisano 8 Lipiec 2015 Autor Share Napisano 8 Lipiec 2015 może to coś mi podpowie , proszę mi podpowiedziec , czy to prawda , że próby w jednostkach tysięcznych np.925 , nie wiem 800 , 500 były dopiero wymagane po 1986 roku i bite ? (gdzieś się tak otarłem )? I przepraszam - Człowieksniegu - jakoś ten mój wpis czorajszy dziwnie brzmi ,odpychająco , teraz to widzę,a przecież to ja proszę o pomoc ,bo sam nie daję rady , gdzieś się pogubiłem . Myli mnie to Z 800 , Z na pewno oznacza Częstochowę , ale też platynę i pallad i nie wiem , czy nazwa miasta powinna byc przy próbie , czy minerału z jakiego jest przedmiot ? no i to VC ( czy to producent ? byłaby odpowiedź ) . Nie pasuje mi zawieszenie do liturgicznych , na tramtych była nawet próba na oczku i przeważnie samo 925 , czyli sreberko . pozdrawiam , sorrka jeszcze raz i obfitości . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.