aquater Napisano 3 Lipiec 2015 Autor Share Napisano 3 Lipiec 2015 Witam... Koledzy trochę sprecyzowałem swoje wymagania.....Nie liczę rozbieżności cenowej....Wybór padł na :MXT ALL PRO SPECIALTesoro TejonX-TERRA 705Fisher F75Interesuje mnie jedynie drobnica.... Zwykle poszukuję w polach i lasach oraz opuszczonych domostwach z dużą ilością śmieci... Tak więc w grę wchodzi dobre maskowanie żelaza....Najbardziej za mną przemawiają 2 pierwsze detektory.....Ktoś doradzi i porównywał powyższe modele?Czas leci a muszę coś zamówić.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aquater Napisano 3 Lipiec 2015 Autor Share Napisano 3 Lipiec 2015 No i do całości doszedł jeszcze XP GMP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nunek72 Napisano 4 Lipiec 2015 Share Napisano 4 Lipiec 2015 Wg mnie XP GMP będzie tu najbardziej odpowiedni.Tejon ( zwłaszcza z cewką nowego typu może być bardzo ciekawy) Albo tańsza alternatywa: GM 4 Pro 18 kHz lub 8-18 kHz.Chyba że lubisz iść a żywioł" i zainwestować w GM 5 8-18 kHz i podzielić się tutaj potem swoimi wrażeniami :-)))Pozostałe także bardzo dobre, ale MXT All Pro -dla mnie dość drogi, F75 to już moim zdaniem przesada cenowa i trzeba do niego dużo cierpliwości ( choć po dobrym osłuchaniu niezła kosiarka" na drobnicę) X-Terra 705 - na drobiazgi trza by dodatkową cewę 18 kHz kupić, a to znów wydatek ,i nie będzie wcale bardzo głęboko ( oczywiście piszę tu tylko o nowych sprzętach ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
k-szela Napisano 4 Lipiec 2015 Share Napisano 4 Lipiec 2015 Cześć, z tej trójki miałem tylko MXT300 i x-terra 705 , teraz mam MXT ALL PRO i ogólnie polecam MXT jako sprzęt jest bardzo uniwersalny, z tym dopiskiem all pro special to trochę przesada, jest to zwykły mxt pro z doklejoną naklejką all nad pro:D i cewką 10 DD. Napiszę tak miałem xterre 30 i 705, 30 sprawiła mi wiele przyjemności, ale 705 miałem zbyt krótko by się wypowiedzieć na jej temat, chociaż sprzęt z cewkami 7,5 jest najbardziej uniwersalny. Wracając do MXT jeżeli nie zależy Ci na siedmiu tonach i podświetlaniu to polecam Trackera lub MXT300 można je taniej wyrwać na rynku wtórnym, znając innych użytkowników tego sprzętu oraz siebie, i tak będziesz chodził na relicu w trybie jednotonowym ( jeżeli chcesz użyć dyskryminacji ) lub w dwutonie gdzie odrzucane metale będą dawać niski, a wszystkie pożądane wysoki ton. Co do cen ja swojego MXT kupiłem jako wystawowego w super cenie od jednego sprzedawcy z Warszawy ( 600zł taniej ) , sprzęt był nie używany, co do pozostałych sprzętów chyba najlepiej obecnie opłaca się kupić terkę 705 i Tejona. Nie ważne który z nich wybierzesz wszystkie z wymienionych sprzętów są bardzo dobre na drobnicę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aquater Napisano 5 Lipiec 2015 Autor Share Napisano 5 Lipiec 2015 Zakupiłem XP GMP .... Dzięki koledzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorek Napisano 8 Wrzesień 2015 Share Napisano 8 Wrzesień 2015 Mam podobny dylemat co aquater.Co byście polecili z pośródMXT ALL TRACKERFisher F70/F75X-TERRA 705W tej chwili szukam tylko drobnicy na polach i łąkach, używam Tesoro De Leon. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.