Skocz do zawartości
  • 0

zapalnik

Naider

Pytanie

Napisano

Witam,czy rozpozna ktoś co to za typ zapalnika? wiem że destrukt straszny i może być ciężko, ale może komuś się uda :)
Pozdrawiam.

20 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,czy rozpozna ktoś co to za typ zapalnika? wiem że destrukt straszny i może być ciężko, ale może komuś się uda :)
Pozdrawiam.

Napisano

pozwole sobie dodać jeszcze foto poza tematem, w zeszłym tygodniu w jednym z wątków była mowa o stole w lesie, chłopak identyfikował pocisk na blacie, ktoś nawet go wyśmiał że stolików w lesie nie ma :D a tu proszę całkiem niezłe biurko dziś napotkałem :P pozdrawiam.

Napisano
Kolego Luftlander w linku który podałeś nie widzę przedmiotu który chce z identyfikować,to po prawej stronie zdjęcia wiem że jest od zapalnika,a ta po lewej i na zdjęciach wyżej to ten sam przedmiot. Może kol. rad81 ma rację że to jakiś styk elektryczny do zapalnika ELAZ ?
Napisano
dzięki predi888 to będzie tak jak mówisz ZtZ s30, jeszcze jakby ktoś wiedział czym jest drugi przedmiot to będę wdzięczny.
Napisano

Witam, chciałbym odświeżyć wątek i zarazem dodać nowe foto,może teraz się komuś skojarzy ten przedmiot? Wczoraj ponownie to znalazłem, tym razem widać że jest to połączone z zapalnikiem EL.AZ. Jakieś skojarzenia?

Napisano
Witam , drugie foto interesujący zapalnik a raczej styk elektryczny ,pozwolę się wtrącić do tematu gdyż jestem zainteresowany jego zastosowaniem , nie jestem pewien i mogę się mylić ale pewnie gwint po oczyszczeniu wkręcił by się w korpus ,, szpic,, niemieckiej bomby sd 250 lub innej odmiany tu moje daleko idące przypuszczenia czy mógł to być styk stosowany przy jakiejś kombinacji z zapalnikami typu elaz jako dodatkowe zabezpieczenie gdyby elaz był wadliwy i nie podał napięcia na detonator , proszę o jakieś wymiary tego styku ,

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie