Naider Napisano 3 Lipiec 2015 Autor Napisano 3 Lipiec 2015 Witam,czy rozpozna ktoś co to za typ zapalnika? wiem że destrukt straszny i może być ciężko, ale może komuś się uda :)Pozdrawiam.
Naider Napisano 16 Lipiec 2015 Autor Napisano 16 Lipiec 2015 na tym zdjeciu widać że przedmiot posiadał ruchomy (uchwyt)
Naider Napisano 27 Lipiec 2016 Autor Napisano 27 Lipiec 2016 rad81 miałeś rację, dziś wyszło znowu, tym razem w całości :)
Naider Napisano 3 Lipiec 2015 Autor Napisano 3 Lipiec 2015 Witam,czy rozpozna ktoś co to za typ zapalnika? wiem że destrukt straszny i może być ciężko, ale może komuś się uda :)Pozdrawiam.
Naider Napisano 3 Lipiec 2015 Autor Napisano 3 Lipiec 2015 wyszło jeszcze z 40 sztuk takich oto rzeczy,wyglada jak zapalnik, może to też ktoś rozpozna?
Naider Napisano 15 Lipiec 2015 Autor Napisano 15 Lipiec 2015 Witam, drugi przedmiot (zapalnik)? rozpadł sie na części,może teraz ktoś rozpozna co to?
Naider Napisano 15 Lipiec 2015 Autor Napisano 15 Lipiec 2015 pozwole sobie dodać jeszcze foto poza tematem, w zeszłym tygodniu w jednym z wątków była mowa o stole w lesie, chłopak identyfikował pocisk na blacie, ktoś nawet go wyśmiał że stolików w lesie nie ma :D a tu proszę całkiem niezłe biurko dziś napotkałem :P pozdrawiam.
predi888 Napisano 3 Lipiec 2015 Napisano 3 Lipiec 2015 pierwszy to prawdopodobnie dolna część ZtZ s30
Naider Napisano 31 Październik 2015 Autor Napisano 31 Październik 2015 Kolego Luftlander w linku który podałeś nie widzę przedmiotu który chce z identyfikować,to po prawej stronie zdjęcia wiem że jest od zapalnika,a ta po lewej i na zdjęciach wyżej to ten sam przedmiot. Może kol. rad81 ma rację że to jakiś styk elektryczny do zapalnika ELAZ ?
Naider Napisano 3 Lipiec 2015 Autor Napisano 3 Lipiec 2015 dzięki predi888 to będzie tak jak mówisz ZtZ s30, jeszcze jakby ktoś wiedział czym jest drugi przedmiot to będę wdzięczny.
K.O.P. Napisano 15 Lipiec 2015 Napisano 15 Lipiec 2015 to była szyszka od zegara może to jego biurko :)
Naider Napisano 15 Lipiec 2015 Autor Napisano 15 Lipiec 2015 o właśnie ;) szyszka od zegara, już pamiętam :D
Naider Napisano 30 Październik 2015 Autor Napisano 30 Październik 2015 Witam, chciałbym odświeżyć wątek i zarazem dodać nowe foto,może teraz się komuś skojarzy ten przedmiot? Wczoraj ponownie to znalazłem, tym razem widać że jest to połączone z zapalnikiem EL.AZ. Jakieś skojarzenia?
rad81 Napisano 15 Lipiec 2015 Napisano 15 Lipiec 2015 Witam , drugie foto interesujący zapalnik a raczej styk elektryczny ,pozwolę się wtrącić do tematu gdyż jestem zainteresowany jego zastosowaniem , nie jestem pewien i mogę się mylić ale pewnie gwint po oczyszczeniu wkręcił by się w korpus ,, szpic,, niemieckiej bomby sd 250 lub innej odmiany tu moje daleko idące przypuszczenia czy mógł to być styk stosowany przy jakiejś kombinacji z zapalnikami typu elaz jako dodatkowe zabezpieczenie gdyby elaz był wadliwy i nie podał napięcia na detonator , proszę o jakieś wymiary tego styku ,
rad81 Napisano 10 Marzec 2016 Napisano 10 Marzec 2016 A jednak styk który był połączony przewodem z zapalnikiem ELAZ typ 55
Pytanie
Naider
Witam,czy rozpozna ktoś co to za typ zapalnika? wiem że destrukt straszny i może być ciężko, ale może komuś się uda :)
Pozdrawiam.
20 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.