marecki. Napisano 29 Marzec 2004 Autor Napisano 29 Marzec 2004 witam !!oto notatka która jest pod dzisiejszą datą 29.03.1986 - zatrzymano sprawców kradzieży w katedrze gnieźnieńskiej: Krzysztofa i Marka Majewskich, Waldemara Bystrzyckiego i Piotra Nowakowskiego. Świętokradcy, którzy przetopili większość zabytkowego sarkofagu, zostali w późniejszym procesie skazani na 12 do 15 lat więzienia. pewnie panowie ci są już na wolności i być może zaglądają na nasze forum szukając jakiś wskazówek by coś znowu przetopić - piszę tak ponieważ nie wierzę w resacjolizację w polskim więzieńictwie i wiem że po takim wyroku zazwyczaj powraca sie do przęstępstwa zpowrotem pozdrawiam i przepraszam jeśli kogś uraziłem
marecki. Napisano 29 Marzec 2004 Autor Napisano 29 Marzec 2004 >> jack 61 wysłałem do ciebie e mail rano zadwonie pzdr marecki
jack61 Napisano 29 Marzec 2004 Napisano 29 Marzec 2004 ok o ile dojdzie bo jeszcze godzine temu nic nie bylo
Monti Napisano 29 Marzec 2004 Napisano 29 Marzec 2004 Ciekawe czy ktoś odnajdzie relikwię Krzyża Świętego z bazyliki oo.Dominikanów w Lublinie.??Pozdr.Piotr z Lublina
marecki. Napisano 30 Marzec 2004 Autor Napisano 30 Marzec 2004 duża część tych skradzionych skarbów z kosciołów i kapic znajduje się w rękach polskich kolekcjonerów do dziś pełno kosciołów nie ma żadnych zabespieczeń i jest łatwa do okradzenia no cóż smutna rzeczywistość
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.