madmax78 Napisano 5 Lipiec 2015 Share Napisano 5 Lipiec 2015 Zgadza się. Na chwilkę wrócę do Twojego przykładu z odkręcaniem się kółek :) Oczywiście to mało komfortowe zgubić koło podczas jazdy ale nie do końca oddaje to obraz całej sytuacji. Moją ''cygankę'' regulowałem tylko po upadkach o ile była taka potrzeba. Skoro padł przykład samochodu, to jednak musisz przyznać, że nawet w najlepszym aucie może odpaść reflektor podczas kolizji. Rozumiem, że będziesz jeździł z tą lampą wiszącą na kablach, bo przecież ''fabryki nie trzeba poprawiać'' :) Jednak stłuczka to chyba inna sprawa, nie ? To tak samo jak z moją lornetką. Chętnie pokazałbym różnice w widoku pomiędzy lornetkami ale do obiektywnego testu musiałby mieć soczewkę z innej lornetki o takiej samej średnicy i bez tych rubinowych powłoczek :) Popytam znajomych i może coś znajdę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brzęczyszczykiewicz Napisano 5 Lipiec 2015 Share Napisano 5 Lipiec 2015 Analogia to rodzaj modelu. Z natury nigdy nie jest pełna. Nie ma co drążyć tematu. Jak sam napisałeś, każdy lubi co innego.Z Zeissem sobie porównaj, powinieneś dostrzec różnicę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piastek Napisano 9 Lipiec 2015 Autor Share Napisano 9 Lipiec 2015 Zakupiłem Delta Voyager II i jak na razie nie widzę żadnych usterek, to jasna lornetka, wieczorkiem skupia dużo światła, obraz dość ostry a i przybliżenie jak za 100 zł :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.