zaba1707 Napisano 23 Czerwiec 2015 Autor Share Napisano 23 Czerwiec 2015 Witam!Znalazłem taki guzik i mam pytanie: co to jest za guzik? Nie mogłem znaleźć informacji na jego temat. Mogę powiedzieć tylko, że jego średnica to 20 mm i pisze na nim treble gilt. Jestem ciekawy z jakiego państwa i z jakiego okresu on pochodzi oraz z jakiego metalu jest wykonany.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bercik25 Napisano 23 Czerwiec 2015 Share Napisano 23 Czerwiec 2015 treble gilt - potrójnie złoconymetal - z tego co widzę jest to miedźokres, na tym się za bardzo nie znam, stawiam na XIXwpaństwo tutaj nie jestem pewny, podobno są one produkcji Angielskiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaba1707 Napisano 23 Czerwiec 2015 Autor Share Napisano 23 Czerwiec 2015 Dziękuje, za takie informacje. A jeszcze mam pytanie : Czy ten guzik był używany do mundurów wojskowych czy do cywilnych ubrań? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bercik25 Napisano 23 Czerwiec 2015 Share Napisano 23 Czerwiec 2015 cywilnych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaba1707 Napisano 23 Czerwiec 2015 Autor Share Napisano 23 Czerwiec 2015 A jeszcze mam pytanie czy ten guzik jest pospolity czy jakis rzadki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrV Napisano 23 Czerwiec 2015 Share Napisano 23 Czerwiec 2015 Taki typ guzika nie jest jakoś specjalnie rzadki, od czasu do czasu pojawia się na ID, poza tym sam upolowałem dwa. Sygnatura zależna od producenta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaba1707 Napisano 24 Czerwiec 2015 Autor Share Napisano 24 Czerwiec 2015 Dziękuje za informacje. Jakby ktoś miał więcej informacji to nt. tego guzika to proszę pisać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.